Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 11 mai 2010

Articol preluat

Am preluat acest articol de pe RETEAUA LITERARA

 Sper să nu se supere domnul Gelu Vlasin fondatorul forumului şi domnul Miron Manega,  autorul articolului, dar am considerat că ceea ce conţine articolul este de actualitate şi pentru Alba Iulia şi merită să fie cunoscut de cât mai multă lume. De asemenea am difuzat articolul şi pe FORUMUL GRATUIT LUMINA LUMII, POPASUL PRISMA CONDOR.

Mulţumesc domnilor Gelu Vlaşin şi Miron Manega pentru înţelegere şi acordul dat.

Iată articolul:

i Miron Manega
Ceea ce se întâmplă acum în România este o batjocură fără precedent. Ni se induce pe toate căile concluzia că nu există soluţii. Soluţii există! Sunt simple, europene şi profund naţionale. Într-un an de zile România se poate redresa. Reamintesc afirmaţia lui Mugur Isărescu făcută în urmă cu un an: “Nu de bani are nevoie România, ci de gospodari”. Culmea, există şi gospodari! Nu-i întreabă nimeni, nu le cere nimeni părerea. Iar cei care-şi dau cu părerea, pe toate posturile Tv, în toate ziarele şi pe toate reţelele online, sunt oameni care n-au nicio legătură cu soluţiile. Sunt cel mult diagnosticieni. Unii foarte pricepuţi, de altfel, pentru că suntem, totuşi, o naţie cu un potenţial ridicat de inteligenţă. Gândim însă pe o temă INDUSĂ, nu pe cea IMPUSĂ DE REALITATE.

Ca şi când ei n-ar fi existat

Suntem bombardaţi, pe toate căile, cu diagnosticul fals că AVEM CANCER, diagnostic argumentat, ilustrat până la exasperare, cu aceleaşi şi aceleaşi imagini şi declaraţii. Suntem năuci, de parcă ne-a prins flama violetă şi nu mai distingem nimic. Privim, orbi, în direcţia în care se aud petarde şi sirene. Murim de sete lângă fântână, pentru că n-o vedem, privim în altă direcţie. Murim ca proştii, de un diagnostic fals, pus de paramedici politici retardaţi, corupţi sau plătiţi. N-AVEM CANCER, avem un virus! Un virus politic, fabricat în laborator. Nu e fatal, dar asta nu înseamnă că nu ne poate ucide. Vom muri, dar de mâna noastră, sau cu consimţământul nostru de a refuza antidotul. Suntem sedaţi, setaţi, mankurtizaţi să ne complacem în boală, în mizeria propriei putrefacţii, în blazare. Ne convine să acceptăm fantasma că suntem blestemaţi, că ne-am născut fără coloană vertebrală, că avem o ereditate infectă. Ca şi când n-ar fi existat Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Constantin Brâncoveanu, Mihai Eminescu, Brâncuşi, Eliade, Ţuţea, Paulescu, Vlaicu, Vuia, Coandă sau cei care au murit în temniţele comuniste, pentru că au refuzat pactul cu diavolul... Sau, un exemplu aproape anonim: profesorul meu de istorie din liceu, care nu-şi începea ora până nu deschidea harta României Mari. Iar când i-au furat-o o desena pe tablă... EI CE ERAU? Cirkizi? Găgăuzi? Tuaregi? Ne comportăm ca şi când n-am exista sau, şi mai rău, ca şi când n-ar exista Dumnezeu.

N-AVEM CANCER!

Încerc, de câteva luni, să atrag atenţia că există o soluţie simplă, un proiect impecabil şi extrem de economic, prin care România poate fi resuscitată şi relansată în cursă. Proiectul se numeşte MODELUL DE ŢARĂ. Autorul lui este tot un român, profesorul Florian Colceag, preşedintele IRSCA Gifted Education. Foarte puţini au avut răbdarea să-l cerceteze, şi mai puţini l-au înţeles (ceea ce este normal, pentru că este un model matematic, cu o teorie economică în spate), dar şi mai puţini, dintre cei care l-au înţeles, au avut vreo tresărire de interes pentru a-l susţine. Ca să nu fiu nedrept, au fost şi oameni care au simţit vibraţia mesajului şi au reacţionat prompt: “OK! Ce am de făcut?”
În ce constă eficacitatea acestui proiect? Simplu: 120 de oameni pot schimba România. Adică o pot salva... Nu reiau ceea ce am mai scris. Cei care sunt interesaţi vor accesa linkurile de mai jos...
Doamnelor şi domnilor, vă dau o veste proastă: N-AVEM CANCER! N-avem, aşadar, nicio scuză dacă murim ca proştii!

P.S. Proiectele: MODELUL DE ŢARĂ, NOUA CONSTITUŢIE şi PROGRAMUL DE RETEHNOLOGIZARE A ROMÂNIEI aparţin prof. Dr. Florian Colceag.

http://www.certitudinea.ro/

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-tara

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...
i

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...

http://www.certitudinea.ro/fisiere/file/MODEL%20DE%20TARA%20de%20Fl...

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/o-aplicaTi...

http://www.certitudinea.ro/fisiere/file/Programul%20de%20Retehnolol...

http://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de...

http://www.nouaconstitutie.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.