Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 1 aprilie 2013

Apriluş

Articol publicat pe MWB


Apriluş. Ziua oficială a păcălelilor. Astăzi nimeni nu trebuie să se supere când este păcălit. I se cântă "apriluş" şi supărarea îi trece.

Dar ce ne facem când zi de zi suntem păcăliţi. Doar tăcem şi înghiţim în sec? Ne păcălesc bişniţarii, ne păcălesc Guvernul şi Parlamentul, deci aleşii în care am avut încredere. De preşedinte nu mai zic nimic că ăsta ne păcăleşte de când a fost fesenist şi a trecut de la marină la politică.

Ziua oficială a păcălelilor este doar o zi, dar ziua păcălelilor de tot felul ţine de la 1 ianuarie la 31 decembrie în fiecare an. Suntem păcăliţi că se iau măsuri împotriva corupţiei, suntem păcăliţi că se iau măsuri împotriva "băieţilor şmecheri" , suntem păcăliţi că se iau măsuri împotriva cui vrei şi mai ales cui nu vrei. Păcăleli mai mari şi păcăleli mai mici. Păcăleli că o vom duce bine şi pe zi ce trece o ducem tot mai rău, păcăleli că mâncăm produse naturale dar uităm cu ce se hrănesc animalele, uităm de azotaţii şi fosfaţii cu care s-a „îngrăşat” pământul pentru a produce cât mai mult.

Păcăleli şi păcăleli. În fiecare zi alte şi alte păcăleli. Ne-am învăţat cu ele şi nu le mai băgăm în seamă. Nu le mai băgăm în seamă şi păcălelile curg gârlă, ne invadează la fel cum invadează buruienile lanurile de grâu şi culturile de cucuruz (porumb). Acolo alte păcăleli. Combaterea buruienilor se face pe cale chimică cu ierbicide ineficiente. Dar se face chimizare şi noi mâncăm pâine şi mămăligă ecologică. Păcăleli !

Suntem păcăliţi că în atmosferă nu mai sunt emanaţii radioactive şi de noxe periculoase, suntem păcăliţi că apele nu mai sunt poluate. Dar cu ce nu suntem păcăliţi? Nu suntem păcăliţi atunci când ni se spune că avem taxe şi impozite mai mari, atunci când ni se spune că se scumpesc apa, gazul şi curentul sau când soietăţile comerciale finanţate de stat angajează directori. Ca la gară ! Considerând şi Ministerul Transporturilor o gară mai mare.

Păcăleli mai mari, păcăleli mai mici, dar toate păcăleli se numesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.