Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 24 iunie 2013

Taşca

Articol scris pentru "Concurs blogger x 1000"

Cald. Zăpuşeală chiar. Creierul mi se topeşte şi se scurge leneş la vale. Se va opri el undeva la răcoare.

În tot acest timp umblu bezmetic, toropit de căldură, pe uliţele burgului ardelean cu floaştăr înmuiat. Din cauza căldurii văd o mulţime de biluţe ce plutesc hoatic prin aer. Evit atingerea lor de teamă să nu mi se spargă în ţepii cheliei artificiale.

Merg şi gâfăi. Ceva îmi atârnă greu de mâna stângă. IO nu-s stângaci şi mă mir. Privesc şi văd cufărul ce-l căram cu mine, cufăr de care uitasem. Mă aşez pe o bancă ce se voia a fi la umbră şi mă gândesc ce bună ar fi fost o taşcă mândră, adecă o geantă uşoară şi faină în locul acelui cufăr. Nu aş mai fi năduşit atât. Prin faţa ochilor minţii mi se derulează ca într-un film, imagini cu fel şi fel de genţi. Unele din piele naturală ce poartă pe ele fel şi fel de modele, altele din vinilin ori piele artificială, ba chiar şi din pânză, aidoma tolbelor. La rucsacuri nu mă gândesc pentru că şi aşa mi cald.

O rază de soare strecurată printre frunzele pomişorului ce se voia umbrar, se juca pe ţeasta mea şi uneori îmi intra în ochi. Mă amuza acest joc. La un moment dat îmi amintesc că nu mi-am isprăvit treburile pentru care mă aflam pe uliţa ce se asemuia cu o plită sub care ardea un foc dogoritor, foc la care socăciţele preparau diverse bunătăţi. M-am ridicat alene şi am pornit la drum cu pas agale de om bătrân. La un moment dat mă opresc buimac şi privesc în jurul meu. Ceva era în neregulă şi nu ştiam ce. Parcă îmi lipsea ceva. Pun mâinile la spate, aşa cum îi şade bine pensionarului din mine şi cercetez împrejurimile, când văd la oarece distanţă cufărul zăcând mai departe la umbra rară. N-am ce face şi mă întorc să-l iau. Norocul meu că pe drum nu mai era nimeni. Oamenii străzii erau tolăniţi la umbră care pe unde puteau pentru a se feri de dogoarea soarelui neiertător.

Îmi ridic cufărul şi mă gândesc din nou ce bună era o taşcă mândră şi uşoară în locul acelui cufăr. Pornesc la drum şi mă gândesc că de nu eram uituc acum eram mai departe, dar aşa mai am de suportat arşiţa verii câteva minute în plus.

Dar iată un anunţ: http://reeija.ro organizează un  Concurs  Blogger x 1000

Reeija? A, da ! Magazinul online în care doamnele şi domnişoarele găsesc poşete din piele veritabilă, dar şi o gamă variată de genţi şi accesorii. Pentru detalii vizitaţi http://reeija.ro/categorie/genti-dama


Să ne revedem cu bine pe paginile blogurilor.

3 comentarii:

  1. A venit la fix propunerea :D Chiar eram in cautarea unui portofel mai deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  2. De data asta am fost şi IO de folos cu ceva.
    Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte autentic articolul :)
    Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.