Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 20 iulie 2013

Pur și simplu la IO

Articol scris pentu Blog Power 74
În mesajul său Maya spuea: „nu ma simt castigatoare atat timp cat suntem atat de putini si nu avem variante de vot... de ce s-a ajuns aici? Poate ar trebui schimbat ceva, poate este prea complicat  codexul si regulamentul, poate nu este motivant.Poate ar trebui sa veniti cu sugestii, sau sa va invitati prieteni bloggeri, am vazut ca aveti, sa scrie si ei.Nu mai stiu ce sa scriu.Mi se parea totul atat de simplu.Acum nu mai este chiar asa.Voi asteptati tema si eu m-am pus la povesti.”
Tema saptamanii este:
 Pur și simplu
  1. Când crezi că există pur și simplu?
  2. Ce rămâne pur în impur?
  3. Ce este simplu în complicat?


Mda ! Pur și siplu o temă faină. Pur și simplu calulatorul mă chinuie și până acum nu am avut posibilități materiale să-l duc la o revizie tehnică de specialitate. Pur și implu sunt multe de spus și mai mult de făcut, dar pur și simplu toate vor fi la locul și timpul potrivit.

La spusele Mayei adaug spusele mele. La Concursul Blog Power nu trebuie schimbat nimic. Codexul și regulamentul nu sunt complicate. Complicată este doar viața chinuită de comoditate. Este mai ușor să spun „nu scriu la comandă” decât să scriu la liberă alegere pe o temă dată. Se poate întâmpla să mai fie și din aceia care se considră mult prea valoroși să intre alături de noi, cei care ne dăm cu părerea la Blog Power. Cine știe? Pur și simplu sunt multe motivele pentu care am rămas puțini din cei care au fost. Important este că am rămas și mergem înainte. Unii pleacă, alții vin. Parcă tot așa este și în viața de zi cu zi.

La mine așa a fost să fie. Pur și simplu. Nu sunt un talent în ale scrisului, nu am idei năstrușnice, dar sunt un bătrân căruia îi plac poveștile și de ceea sunt aici, unde de la voi aflu unele, eu spun altele și așa ne cunoaștem virtual. Pur și simplu.

Pur și simplu este o întâmplare pentru că el există din întâmplare, dar nu dintr-o întâmplare întâmplătoare ci pentru că așa trebuie să fie la un momemnt dat. Pur și simplu vine nechemat după cum și pleacă. Pur și simplu ne cade în gură ca para mălăiță. Cât este de pur și cât este de simplu.

În pur și simplu ce poate fi mai pur și mai simplu decât vița unui copilaș? Te uiți la el și-l vezi așa de naiv. Încearcă să-ți spună cu lux de amănunte ceea ce simte, dar nu are cuvinte suficiente pentru a se exprima. Repetă anumite mișcări fără a se plictisi din dorința de a se perfecționa, țopăie pentu a se deprinde cu menținerea echilibrului, cântă pentru a învăța, face rele pentu a-și impune punctul de vedere.


Scot pe pur și pe simplu din pur și simplu și ajung la o poluare complicată din care nu mai știu cum să ies. Apa limpede de izvor devine mocirla din mlaștină sau din iazul de decantare, aerul curat devine de nerespirat, cerul senin devine de plumb, soarele se transformă în plită încinsă, iar viața pur și simplu nu mai e viață. De aceea să-l lăsăm pe pur și simplu așa cum este. Pur și simplu.

Alte articole:

Uries
Pur si simplu pranz
Mica mea minune
Simplu dans ritual
Platforma de blogging Ghost
A fost odata "pur si simplu"
 Pur, dar niciodată simplu!
 Despre simplitate și puritate

17 comentarii:

  1. Domnule Liviu!Mi-as dori sa nu mai spuneti nicidata ca sunteti batran. Nu ca ar fi ceva de rau in batranete, dar cu dumneavoastra pur si simplu nu se asorteaza.Citind cele scrise mai sus, la Tu, m-am gandit IO ca daca ar trebui sa dau cate un titlu fiecarui participant loial al B.P.-ului,tie [scuzati per-tu-ul, te consider prieten]ti-as spune Domnul PUR si SIMPLU.Te citesc ca totdeauna cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Îmi face plăcere că în dialogul cu mine folosești pronumele persoanal de politețe Tu. Mă simt mai tânăr.

      Ștergere
  2. Ma alatur si eu Mayei de mai sus, in a spune ca in scris nimeni nu e tanar sau batran. De aceea eu nu am folosit niciodata apelativul "domnul Liviu" si te-am luat la per tu. Nu pentru ca nu te-as respecta, ( dimpotriva, iti port un adnac respect, te rog sa ma crezi ), ci pentru ca am simtit dragostea de scris, de poveste si asta ne face egali.
    Ti-am observat cu placere prezenta in concurs, m-am uitat in urma si am vazut-o mult mai veche decat a mea si nu pot decat sa ma inclin. Pledoaria ta pentru BP este superba, vine din adancul unui suflet mare, asta se vede cu ochiul liber.
    Liviu, esti pur si simplu Om pentru mine, Om cu litera mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult suflet printre cuvintele tale...e o onoare pentru mine sa te cunosc, Liviu, prietene...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că mă consideri prietenul tău. Și tu ești prietenul meu virtual.

      Ștergere
  4. Pour si simplu m-ai cucerit. Cu toate ca stiu ca nu exista simplu decat in aparenta. O sambata placuta iti doresc.
    Relativ la regulament poate ca a face ceva din obligatie poate descuraja. Mie mi se mai intampla uneori sa evit lucruri impuse. Dar e doar o parere, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă în ceea ce facem nu ar exista un regulament cadru, totul ar fi o harababură, un haos și nu ne-am mai putea înțelege. Ce ne poate descuraja aici, unde avem libertatea să scriem ce vrem și cum vrem la un subiect propus de cineva dintre noi? Regulamentul intră în vigoare doar când este vorba de resperctarea datelor și votare. Cred că altfel nu se poate.

      Ștergere
  5. Liviu, daca ti-as spune ca pur si simplu s-a nascut la tara, nu la oras, tu ce mi-ai raspunde. Ca despre articolul tau spun si eu c-am ce a mai spus cineva, doar putin altfel: nu esti chiar domnul talent innascut in ale scrisului, dar nici nu mie rusine sa ma afisez cu tine in blogosfera romaneasca. Tu completezi pur si simplu un gol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să nu uităm că omul prima dată a lucrat pământul unde a stat, apoi a vânat și mult mai târziu s-a ocupat de meșteșugărit și a devenit orășean. Este pur și simplu adevărul
      adevărat.
      În ce mă privește, apreciez afimația ta, dar spusă puțin altfel. Sunt umplutura unui gol și de aceea nu mă dau mare.

      Ștergere
  6. Un text frumo și simplu. Să ai o duminică liniștită.

    În loc de Post Scriptum, nu știu ce se petrece dar de fiecare dată când intru pe blogul ăsta și vreau să comentez, mi se deschid niște ferestre pop-up. Cred că ai un gadget, un banner sau ceva care deschide ferestre și are impact negativ asupra experienței celor care te vizitează. :(

    În plus, codexul Blog Power este simplu dar ai uitat să pui linkuri spre Blog Power și spre Maya (la începutul articolului, pentru că ea a câștigat ediția trecută) iar linkurile de jos, exceptându-le pe ultimele două, sunt toate no-follow, adică nu îi ajută pe autori cu nimic.

    Dacă vrei, mă ofer să te ajut cu partea tehnică legată de blog, și eu am bloguri pe Blogger/blogspot, chiar mai multe. Dacă vrei să discutăm mai multe despre asta, lasă-mi mesaj sau dă-mi o adresă de mail unde să te pot contacta... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toata lumea stie despre do-follow si no-follow, Cristi. Iar unora poate chiar nu le pasa.

      Ștergere
    2. Da, de linkuri am uitat. Mâine voi duce calculatorul să-mi activeze driverul audio și să-mi anuleze WGA-ul ce mă sâcâie și nu-i găsesc antidotul pentru Windows 7. Cât privește do-follow/no-follow nu m-am preocupat de el. Cred că nii by-i setat la mine.
      Pentru discuția pe mail mă găseștyi aici: euliviubimbea@yahoo.com

      Ștergere
    3. Bianca:

      Păi nu-i problemă, că știința se dobândește, învățând. Tocmai de aia le explic unora cum se pun aceste linkuri, pentru că nu toată lumea știe.

      La nepăsare încă n-am o soluție, poate mă ajuți tu.

      Liviu:

      O să îți scriu un mail.

      Ștergere
  7. Pur si simplu nu ma asteptam la o abordare diferita din partea dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  8. Codex-ul MWB sau regulamentul Blog Power, chiar nu sunt deloc simple, ma bucur sa stiu ca s-a inteles asta!
    Apoi, poate nici nu ar fi existat, nici codex-ul si nici regulamentul BP daca in trecut nu ar fi exista tentativele unor semeni ai nostri de a profita de bunatatea noastra!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.