Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 12 iulie 2014

La țară



A trecut multă vreme de când am copilărit la țară împreună cu bunicii, într-o comună apropiată urbei mele natale.

Deși e mult de atunci, revăd cu ochii minții acele timpuri și-mi amintesc cu plăcere de ele. Erau vremuri frumoase pentru mine, deși părinții și bunicii o duceau greu. Trudeau de când se iveau zorile și pănă se culca soarele lăsând în locul lui luna și stelele să vegheze pământul.  Erau vremuri frumoase pentu că nu duceam lipsă de nimic. Aveam ce mânca și ce îmbrăca, chiar dacă uneori pantalonașii îmi erau cârpiți cu grijă de mama ori de bunica.

Acum îmi este dor de acele vremuri  și de oamenii de atunci.

Astăzi nu mai am unde merge la țară și chiar dacă aș aveea, nu mai este ceea ce a fost. Satul s-a modernizat. Ulițale sunt asfaltate, casele sunt noi sau renovate, au apă curentă, tâmplăria din plastic și aluminiu cu geam termopan a luat locul celei tradiționale din lemn, la ferestre sunt jaluzele moderne ce înlocuiesc bătrânele "șoroclate" din lemn, au dispărut carele și căruțele, locul lor fiind luat de autoturisme și tractoare, coasele manuale au fost înlocuite cu tot felul de motocositoare. Nu mai sunt animale ca altădată și nici liniștea de atunci. De aceea prefer plimbările pe câmpul din împrejurimile urbei, deși nici acela nu mai este la fel de frumos.

Dar ce se poate vedea la țară, acolo unde ai ce vedea?
 Iată:



Cu ce ne putem ocupa?

Iată:



activități părinți

Deci la țară putem merge ca turiști pentru  ne petrece un Weekend sau o săptămână de concediu în aer curat, departe de grijile orașului.

Un comentariu:

  1. Eu am norocul sa am unde merge la tara. Copiii sunt cei mai fericiti la tara, interesanta ideea acestui site!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.