Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

miercuri, 14 octombrie 2015

Proba 6 Super Blog

Articol scris pentru concursul Super Blog 2015

Proba 6. Câtă energie consumă biroul tău?
Sponsorul probei: Enermed Impex SRLwww.avizez.ro


No da'păi supărarea-l ştie ce consum de energie are birul meu !  Ştiu doar că masa-birou la care lucrez are conum energtic zero,  este instaltă în sufrageria apartamnului în care locuiesc, pe masă am un calculator, un monitor, o imprimqntă care stă mai mult nefolosită şi o veioză cu bec economic. În sufragerie mai am un televizor care stă mai mult oprit şi lustra de iluminat general  care stă stinsă pentru că folosrsc veioza. Consumul de energie pe total  apartamnt se încadreată în limite rezonbile, pentru că nu sunt un risipitor. Am trăit pe vremea comunismului perioada când se făcea mare restricţie la curentul electric şi gazul metan. De atunci m-am obişnuit să nu las lămpile şi focul aprinse fără rost. 

Pentru a fce "pă dăşteptul" şi a mă da "rotund" am să relatez în cele ce urmează ce conţin directivele enrgetice.
În primul rând ele introduc noţiunea de    CERTIFICAT ENRGETIC" care aratăperformanţa energetică a clădirii respective.



Acest certuficat este obligatoriu să fie deţinut atunci când se construieşte o casă nouă, indiferent dacă aceasta este destinată ca locuinţă sau ca sediu de societate  comercială.  Deţinerea acestui certificat mai este obligatorie şi atunci când se vânnd sau închiriază imobilele, când li se execută lucrări de RK ori se renovează.


Performanţa energetică 
a unei clădiri este dată în primul rând  de efectul factorilor climatici asupra ei. Aceştia determină pierderile de căldură dar şi încălzirea clădirii în funcţie de anotimp şi condiţiile atmosferice şi influenţează consumurile energetice din clădirea respectivă. Optimizarea consumurilor de ergie se face prin diferite metode recomandate de specialişti. În certificatul
În certificatul de performanţă energetică a clădirii sunt înscrise datele ce redau consumul de energie şi sursele de energie neconvenşională. Pentru stabilirea temperaturilor optime se face termografia zonei şi a casei

http://www.avizez.ro/termografie/ 



Şi în judeţul Alba sunt firme specializate pentru acordarea certificatelor energetice. Ele  fac audit pentru toate tipurile de clădiri fie că este vorba de case, blocuri, apartamente, hale industriale, spaţii comerciale, unităţi social-culturale, instituşii, birouri ori case de vacanţă.






4 comentarii:

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.