Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

duminică, 21 martie 2010

ECHINOCŢIU

20 martie 2010 ora 19:32, ora Echinocţiului de primăvară. Se cunoaşte. Ieri şi azi pe uliţele Bălgradului a fost mult soare. În aceste condiţii meteorologice temperatura aerului a crescut simţitor, păpădiile au înflorit, mugurii sălcilor au crescut şi ei, boii domnului se plimbă grăbiţi pe trotuar.

 A sosit timpul să luăm bicicleta şi să mergem cu ea la "fabrica de benzină" pentru a-i umfla roţile.
 După ce am făcut şi această operaţie, un Pui Mic, Ioana, se plictisi de "moşulică" şi a plecat la plimbare cu mami şi tati. Moşulică, dornic şi el de plimbare, a luat aparatul de fotografiat şi la drum prin burg.

 După ce se delectă cu soarele văzut prin troiţă, a plecat în căutarea altor imagini din ziua Echinocţiului de primăvară.

Paşii l-au dus pe lângă fosta Casă a Pionierilor, unde a intrat pentru prima dată în 1953. Încă de atunci acest pin îi străjuia intrarea, dar era mult mai mic.

După ce a trecut de parcul copiilor, moşulică a găsit noi imagini premergătoare Echinocţiului.
 A urcat apoi moşulică spre cetate, trecând pe lângă Biserica Greco Catolică în faţa căreia se află bustul lui Corneliu Coposu.
 Dar oare aici de ce nu ar fi fost mai bun bustul episcopului Atanasie Anghel, care a avut un mertit deosebit la înfiinţarea Bisericii Greco-Catolice în Transilvania, a trăit şi a murit în Alba Iulia, unde este şi îngropat?
Dar, mai bine să lăsăm istoria să-şi lămurească misterele, căci are destule.

 După ce am trecut pe lângă "fabrica de benzină" din cetate, am intrat în parc, unde "licuricii" au început să lumineze. Era deja seară.
 Mamutul sta liniştit la capătul bulevardului în aşteptarea Echinocţiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.