Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 30 martie 2010

Studii democratice


Un studiu al Asociaţiei ProDemocraţia arată că:
91% dintre români se declară de acord cu pedeapsa capitală;
94% dintre români vor pedepsirea celor care comit infracţiuni în străinătate, romii să-şi piardă cetăţenia română dacă săvârşesc astfel de fapte, şi la fel ar trebui să se întâmple cu cei care cer autonomia ţinutului secuiesc;
88% dintre români ar vota pentru pedepsirea penală şi a celor care critică religia ortodoxă.
De ce oare? Au devenit românii aşa de sadici sau se face prea puţin pentru combaterea infracţionalităţii? Este mai uşor să pedepsim pe cel ce greşeşte şi este mult mai greu să-l oprim înainte de a săvârşi greşala. Ce drept de proprietate dă putere unui judecător să ia viaţa unui om? Da, să fie pedepsiţi cei ce comit infracţiuni, dar unitatea de măsură pentru pedeapsă să fie aceeaşi de la opincă până la vlădică, fără a se mai invoca diverse imunităţi. Cel ales în Parlament nu a fost ales pentru a fi beneficiarul unor drepturi suplimentare, ci pentru a servi cauza celor mulţi şi năpăstuiţi. Ce diferenţă este între un cerşetor care întinde mâna la un colţ de stradă şi un suspus care pretinde plata unui serviciu prin mită şi salariu? Să nu fie iertaţi nici cei care comit infraţiuni pe teritoriul altor state, căci ei nu se duc acolo pentru a fura, ci se duc pentru a munci. Şi dacă se duc pentru a munci, să nu olece din România înainte de fi siguri că au un loc de muncă asigurat. Dar ţiganii care au doar cetăşenie română, de ce ar trebui să-şi piardă cetăţenia dacă săvârşesc infracţiuni? Pe ce teritoriu vor fi expulzaţi? Chiar şi secuii, de ce să-şi piardă cetăţenia română doar pentru că cer autonomia Ţinutului Secuiesc? Cine a aprobat înfiinţarea acestui ţinut? Dacă nu este înfiinţat, autorităţile române de ce mai stau la discuţie pe această temă? Cei nemulţumiţi că în România nu este un stat în stat au libertatea de a pleca acolo unde le place deoarece nu sunt constrânşi să stea acolo unde nu se simt bine.
Apoi, a-i pedepsi pe cei care îndrăznesc a critica ortodoxia, chiar că este o mare aberaţie. Este chiar aşa de perfect acest cult încât nu i se mai pot aduce îmbunătăţiri? Şi cum se pot arăta neconcordanţele în sânul Bisericii Ortodoxe dacă nu prin critici? Se cere cumva o nouă dictatură? Şi aşa în practica ortodoxă rânduielile sunt suficient de rigide. Mădularele bisericii pot cere ce vor, că de făcut tot se face, cu mici excepţii, ce vrea capul acesteia.
Şi atunci, ce vor românii de fapt? Un nou referendum pentru aprobarea pedepselor solicitate? La ce va fi bun? Când se aplică referendumul pentru Parlament unicameral? De ce? Să nu-şi piardă fotoliile aleşii puterii?
Deci, cu alte cuvinte, ne cam învârtim într-un cerc bine sudat pentru a nu se rupe.

2 comentarii:

  1. Iertata sa-mi fie neincrederea, dar nu cred ca 91% dintre romani vor pedeapsa capitala. Ceva ne scapa aici... Vino cu docomentul incriminat... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit articolul pe net... Atunci zic si eu ca altii: asta nu-i Romania pe care o stiam. Dar mai bine nu zic nimic si sustin ca romanii sunt inca sub anestezia comunistilor si a consumismului.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.