Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 23 martie 2013

Călătorie legendară în Corfu


Articol scris pentru Etapa 11   



Temă propusă de Agenţia Paralela 45 Turism 
                                                                                    www.paralela45.ro/


CORFU (Kerkyra, gr.), o frumoasă insulă din partea nordică a lanţului de insule din Marea Ionică, situată nu departe de Albania, la întâlnirea Mării Ionice cu Marea Adriatică, este o insulă muntoasă, cu privelişti de vis datorită vegetaţiei dense şi a plajelor cu nisipul auriu ce se întind de-a lungul ţărmurilor, a satelor şi oraşelor dens populate de băştinaşi şi turişti de pretutindeni, a frumoaselor biserici bizantine, a vestigiilor istorice, a staţiunilor şi muzeelor răspândite peste tot pe suprafaţa insulei, dar şi a mărilor ce o înconjoară.



Nu în ultimul rând se cuvine să vorbim despre locuitorii acestei insule care continuă să păstreze tradiţiile populare şi despre muzica ce încântă auditorii până târziu în noapte. Pot spune, fără să greşesc, că cel care vizitează această insulă dobândeşte o experienţă unică nu doar pentru că este considerată o insulă a zeilor, născută din dragostea zeului mării, Poseidon, pentru frumoasa Korkyra, pământeanca ce era şi ea fiică de zeu, ci şi pentru faptul că aici sunt o multitudine de obiceiuri provenite de la popoarele care au trecut pe aici: turcii, în primul rând, apoi veneţienii, evreii, francezii, ruşii şi englezii, luaţi aşa, într-o ordine aproximativă, şi s-au amestecat cu băştinaşii greci.


Fiecare popor ce a trecut prin Corfu a lăsat urme ce se păstrează şi astăzi în cultură şi arhitectură, în gastronomie şi obiceiuri.

Printre atracţiile turistice aş putea enumera în primul rând marea cu Litoralul ei ce înconjoară insula, bisericile cu specificul lor bizantin, muzeele şi palatele, fortăreţele ce amintesc de trecut şi plantaţiile de măslini. Cazarea se face în hoteluri de lux ce încântă şi ele privirea, mâncarea este asigurată la restaurante luxoase, dar şi la pensiuni, iar casele locuitorilor sunt şi ele pline de farmec.






Nu sunt lipsite de farmec nici croazierele cu diferite ambarcaţiuni şi plajele cu nisipul lor fin de unde pot fi admiraţi munţii falnici, dar nu prea înalţi.

Deci, o „ excursie Corfu” sau, de ce nu, chiar o vacanţă Corfu” este binevenită. „Agentia de turism Paralela 45” asigură zboruri „Charter Corfu” www.paralela45.ro/charter/charter-corfu-plecare-din-bucuresti cu plecare din Bucureşti. Mie-mi convine această ofertă penru că încă mai am permise CFR. Dar asta numai din punct de vedere al deplasării la Bucureşti, pentru că în rest rămâne doar plăcerea unei poveşti spusă de „moşul” despre Grecia cu insula ei Corfu, cea mai mare insulă din Marea Ionică. Şi cum eu nu am fost la Corfu, fotografiile prezentate nu-mi aparţin. Ele au fost luate de pe Internet, imagini Google, pe baza cărora am făcut un scurt comentariu aşa cum m-am priceput.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.