Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

vineri, 22 noiembrie 2013

URSULEȚUL

Articol scris pentru concursul
2013

Proba 26. Un cadou cu semnificație

probă propusă de
Cuvânt cheie: Luxury Gifts.ro

Din multitudinea Citatelor motivaționale distribuite în colecția „Citate motivaționale cu cristale Swarocski”  de LuxuryGifts.ro (https://www.facebook.com/luxurygiftsro), Ursulețul decorat cu cristale Swarovski de culoare albastră are ca citat un proverb chinezesc ce spune: „Timpul este cel mai prețios cadou pe care îl poți face copilului tău”.  De adevărul acestor vorbe m-am convins în ultimii șapte ani. La început cu Ioana și acum cu Ioana și frățiorul ei Daniel, care are trei ani. Amândoi sunt curioși și vor să afle cât mai multe adresându-mi întrebări peste întrebări, uneori amândoi deodată. Fac treaba asta pentru că au descoperit că moșul este mai răbdător și îi ascultă până la capăt, răspunzându-le la toate întrebările.

Întrebărilor puse de ei li se mai adaugă și desenele animate solicitate sau cântecele pentru copii.

Cu toate acestea, nu de puține ori își mai pierde și moșu’ răbdarea, mai ales atunci când întrebările curg luate de la capăt și moșu vrea să scrie cu totul altceva la calculator. Atunci moșu’ îi repede, dar în astfel de situații ei își dovedesc bunătatea și puritatea specifică lor. Pentru moment se întristează, dar la scurt timp își revin la starea inițială și o iau de la început.Acestea sunt calități ce se manifestă prin puterea de a ierta, căci ei trec foarte repede peste astfel de incidente.

Acum mai sunt și geloși, părându-li-se că mă ocup mai mult de unul decât de altul. Atunci se ceartă și chiar se iau la bătaie. Dar și această gelozie le trece foarte repede. Sunt frați și se iubesc foarte mult.




Un comentariu:

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.