Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 21 aprilie 2014

ORTODOXIA


Ortodoxia, o viață simplă, curată, trăită la margine de lume într-un sat de munte, printre oameni de bine, ce au multe a spune despre oi, ori cai, despre mămăligă cu brânză și lapte proaspăt, despre haine albe, curate, cămăși purtate cu fală de bărbații ce merg la lucru de cu noaptea-n cap și până ce soarele se culcă de-a binelea. Acei oameni pentru care politica înseamnă să aibă ce mânca sănătos, nu contrafăcut, acei oameni pentru care întâlnirea cu un necunoscut este  plăcerea de a-i da binețe, de a-l iscodi cu coada ochiului și a-i ghici gândurile cu bune intenții și a-i întinde o mână de ajutor la nevoie.

Ortodoxia, o viață simplă și curată de la care avem multe de învățat. De la "meseria de tată", cum spunea Maestrul Mircea Diaconu în ziua de Paști din anul 2014 în dialogul purtat cu domnul Radu Tudor, un jurnalist remarcabil, până la meseria de dascăl, călăuzitor al pașilor mici făcuți de prichindeii ce pășesc cu pași timizi pe porțile unei școli pentru a deveni oameni adevărați.

Ortodoxia mai e și acea lecție de viață care-l învață pe copil că ulița din dreptul casei lui trebuie măturată și curățată de el, că pomul din dreptul casei lui trebuie îngrijit   tot de el, că micii puișori de găină trebuie hrăniți pentru  crește mari și trebuie ocrotiți de hrăpărețele ciori și ulii haini.

Ortodoxia, unul din leagănele creștinismului, este farul călăuzitor prin noaptea întunecată  a necredinței.

2 comentarii:

  1. Hristos a-nviat! Ortodoxia inseamna si multe canoane, si norme rigide. Credinta vine din suflet, si mai putin din religie. Va doresc multa sanatate si liniste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu unul nu simt nici canoanele, nici normele rigide. Toate alea sunt pentru călugări și preoți, dar și ei le încalcă.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.