Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

miercuri, 14 aprilie 2010

Şmecheria românească

imagine luată de pe internet
O ştire seacă de la Antena 3.ro:

"România intră complet în era digitală odată cu obligaţia înregistrării semnăturii electronice pentru fiecare dintre români. Este vorba de un program iniţiat prin celebrul serviciu eRomania şi care va costa 500 de milioane de euro. Obligatorie de la anul, semnătura electronică va fi necesară de exemplu la înscrierea copilului la şcoală sau la înmatricularea maşinii. Amprenta electronică nu se va obţine gratuit, ci contra cost.
Fiecare cetăţean îşi înregistrează pe internet datele din buletin, creându-şi aşadar o semnătura electronică. Totul se va face contracost. Va fi o sumă simbolică,...."
vreo 30 de lei. Ce-i aia, când cei mai mulţi nu au cu ce cumpăra o pită? Dar, câţi români au calculatoare pentru a se înregistra pe internet? Ce fac cei care nu au calculator? Nimic mai simplu. Merg la poştă şi apelează la serviciile unui operator. Pe gratis? Ha, ha, ha, ha, ce glumă bună ! Cum pe gratis? Contra cost se înţelege. Şi atunci ce însemnă "sumă simbolică?" Prostie? Grandomanie? Teribilism? Sau un nou mod de a băga bani în buzunarele nu ştiu cui?

Un comentariu:

  1. Nu inteleg cum se face ca numai la noi in Romania se intampla chestii din astea ?
    Sunt curios sa stiu cate tari din Europa folosesc acest program...

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.