Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 28 februarie 2012

IN MEMORIAM


Astăzi este înmormântat la Sibiu profesorul meu de geografie ION MOLDOVAN, un iubitor al drumeţiilor pe drumurile patriei şi cărările munţilor. Ne-a părăsit la venerabila vârstă de 99 ani.
DRUM BUN PE CALEA VEŞNICIEI DOMNULE PROFESOR. Îmi voi aduce aminte de dumneavoastră cu mult drag.

6 comentarii:

  1. Pios omagiu, profesorului tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tata, care e economist de meserie, mi-a zis adeseori ca lui la scoala, dintre toate materiile, geografia i-a placut cel mai mult. M-am gandit ca poate a avut si el un profesor foarte bun de geografie la scoala, la fel ca cest profesor despre care povestesti cu respect si admiratie, care i-a insuflat aceasta pasiune, ca nu cred ca era doar din cauza de vise copilaros-adolescentine la diverse calatorii in locuri exotic-interesante...tata chiar stie elemente reale de geografie fizica, plus economica din multe parti din lume...oricand poate sa iti spuna relieful, clima, plus resursele naturale ale oricarui loc, in functie de latitudine si longitudine, plus capitala tarii respective, rutele de transport principale fluviale, etc, zau ! Dar nu le stie asa "papagaliceste", ca din tabele memorate, chiar iti poate povesti si contextul istoric, cum s-a dezvoltat economia locala in functie de geografie, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plăcerea de a drumeţi nu se deprinde în faţa televizorului. Geografia se învaţă şi din poveştile dascălului nu doar din filele unui manual, poveşti spuse şi pe coclauri nu doar în sala de clasă.

      Ștergere
    2. Da, tatalui meu ii place sa calatoreasca si in mod real a si calatorit mai mult decat mine si cand era tanar ii placea sa merga si in drumetii la munte si in diverse excursii. Dar el a facut si rugby cand era tanar. Si eu am fost in niste drumetii in liceu, dar mie imi placeau mai mult popasurile la hotel sau cabane, ca mie personal mi-e cam frica de paduri si coclauri.

      Ștergere
    3. De aia probabil eu sunt total tufa la geografie, si fiind si tufa la geografie am ramas si tufa la istorie, nu am reusit niciodata nici macar sa citesc cartea aia ff interesanta scrisa de Dava Sobel numita Longitudine, in care descrie istoria cum s-a inventat masurarea longitudinii, care am auzit ca in mod real a fost mai greu de determinat decat latitudinea, dar pt ca nu am citit cartea nu stiu de ce, si chiar ma simt un pic vinovat din cauza asta...

      Ștergere
  3. Da, frumos omagiu la o imagine destul de. Salutări.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.