Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 30 aprilie 2012

SE DUCE ŞI EL

Astăzi este ultima zi din APRILIE. Nu spun o noutate, dar o spun. De mâine va începe seria lunilor care nu mai au pe R inclus în ele. Ioana nu va mai avea motiv să-l dezbrace pe moşu.


2 comentarii:

  1. :) aţi schimbat patinele, schimbaţi şi dinţişorii, creşteţi...
    soare şi voie bună, puilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place moda purtata de tanarul model ! Jacheta mi se pare super ! Pare si calduroasa si confortabila, chiar daca nu se prea potriveste la culoare cu sweaterul sau pantalonii.

    In alta ordine de idei, in nopatea de 30 aprilie catre 1 mai, in Finlanda si Suedia, (nu insa si Norvegia extraordinar de anti-catolica), se sarbatoreste Noaptea Valpurgiei, o sarbatoare care vine de la celebrarea sf Walpurga, (Valderburg), de profesie calugar misionar englez de sex feminin originara din Devon, printre germanii inca pagani, din sec 8, din regiunile Wurtemberg, (la est de Bavaria, langa lacul Constanta), si Franconia, (in nordul Bavariei contemporane), de pe vremea Imperiului Francilor, (alcatuit intre sec 3 si 9 prin expansiunea entuziasta a unui trib germanic cu ochi palizi albastru-gri si cu mustacioare subtiri de fire de par matasos, nu barbi aspre, de pe malul drept al vaii joase si mijlocii a raului Rin, care s-au razboit cu mare veselie cu galii, iar unii se luptau cu romanii din Galia si altii se aliau cu cei de la sud, astfel incat au ajuns sa stapaneasca si teritoriul actual al Frantei si al intregii Germanii, si al Europei centrale, si o mare parte din Italia de nord). Deoarece sf Walpurga stia sa scrie, a devenit primul autor de sex feminin din istoria literaturilor engleza si germana.

    Acea sarbatoare a Noptii Valpurgiei este celebrata prin aprinderea de focuri de tabara si baut alcool si iar cantat cantece de voie buna, iar in Cehoslovacia in plus se mai ard si niste vrajotoare in efigie, (alcatuite din niste maturi care reprezinta aceste vrajitoare), in Estonia defileaza studentii, in Finlanda defileaza numai studentii ingineri, in Germania se sarbatoresc, (nu se ard), vrajitoarele, iar in Suedia iese toata lumea pe strazi si la picnic in jurul acestori focuri de tabara, si isi fac cu totii de cap, ba cu cuvantari academice, ba cu carnavaluri si parade, si se sarbatoresc cu totii, fie studenti, fie vrajitoare, fie profesori, fie oamenii obisnuiti ai muncii.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.