Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 14 martie 2011

Bebe la plimbare


6 comentarii:

  1. La astia chiar asa de mici eu dpdv profesional chiar ca nu ma pricep prea bine (iar dpdv personal recunosc sincer fata de tine ca mi-e si frica sa ii tin in brate daca mi se ofera ocazia sau chiar sunt rugat in mod expres sa o fac chiar si numai pt. un minut, deaorece chiar mi-e frica ca as putea sa-i scap ! si am toata admiratia pt. colegii mei pediatri si neurologi si endocrinologi pediatrici si de fapt fataa de toti specialistii care lucreza cu copii, si, mai ales, psihiatrii specialisti in psihiatria copilului, ca astia chiar ca sunt, majoritatea, adevarate enciclopedii ambulante de cunostinte atat medicale cat si psihologice complexe la un nivel mult mult superior celui la care ma aflu eu ca psihiatru de adulti, si in plus toti acesti medici care lucreaza cu copii pot sa tolereze si bine/competent/profesionist si diversele anxietati de genul alora pe care mi le fac eu cand interactionez cu copii, ca de ex. de a nu-i scapa din brate, de a le zice cumva un cuvant gresit care sa-i supere sau sa le adumbreasca fata si macar o clipa, desi uneori dpdv terapeutic mai trebuie sa ii cam superi temporar si pe unii copii, aia mai razgaiati , sau aia mai cu tulburari de comportament, dar eu nu tolerez asta, sa le fac suparare sau sa ii confrunt cum ar trebui, deci nu cred ca as fi atat de competent in a functiona ca medic psihiatru specialist de copii, deci eu cand stiu ca nu ma pricep, chiar ca nu ma bag sa comentez sau sa dau sfaturi nimanui aiurea-n tramvai)...

    RăspundețiȘtergere
  2. ...dar totusi pt. ca mi-am permis sa comentez mai indelung sub poza surioarei pe patine cu rotile, nu vreau sa se simta si asta micu' "gelos", si pot sa ii zic doar atat: imi plac hainutele tale pt. ca sunt curate (si asta nu e numai meritul tau dar si al parintilor si bunicilor care se chinuie sa aiba grija de tine in fiecare zi, mai nerecunoscatorule, asa sa stii tu ca se chinuie chiar intr-adevar, deci tu sa nu cumva sa devii prea rasfatat si alintat cand o sa crersti mare !) si mai im plac mie personal hainutele si plapumioara ta pt, ca sunt pe albastru si culoarea albastra e culoarea mea preferata din lume, deci dca tu vrei sa te faci pilot cand o sa cresti mare (ba chiar si marinar, ca vad ca ai si dungi !), eu chir iti spun ca poti sa devii, ac este clar ca esti chiar on-track si cu dezvoltarea fizica-neurologica potrivita varstei tale, ac iti tii capul bine sus, si mai incerci sa o iei si de-a buselea, chiar poate inca mai devreme decat ar trebui (deci esti avansat fata de alti copii de varsta ta la aceste abilitati motorii, plus ca vad ca esti si tu curios , la fel exact ca soru-ta, in mod explorator-curajos), si sa stii ca viitorii piloti si marinari trebuie sa fie disciplinati si ascultatori fata de superiori, deci tu sa incepi prin a asculta de ce iti zic aia mai mari decat tine (desi stiu ff bine ca tot incapatanat si ca tine o sa vrei sa faci, sa insisti sa le inveti tu pe toate dupa cum te taie capul pe tine, in loc sa asculti de aia mai mari cu mai multa experienta, dar de fapt, chiar aceasta incaptanare a ta, insotita de curaj, imi spune ca vei fiu bun, daca iti doresti, de militar din orice bransa) si tin sa te saigur eu personal ca o sa aiba si toti colegii grija de tine si toti superiorii tai o sa iti ofere acea "security blanket" de protectie, daca o sa ai vreodata nevoie de ea (ceea ce nu iti doresc, bineinteles, dar o spun just in case, ca stim cu totii ca mai exista, din pacate, si oameni rai pe lumea asta, si catastrofe naturale, si asta e datoria si onoarea si dorinta sincera din inima de fapt a tuturoror militarilor, sa aiba grija de astia mai slabi decat ei si sa ii protejeze cu aceeasi "security blanket" de care avem noi toti nevoie ca societate si de aqceea si eu ii respec si ii onorez si imi permit sa ii salut, desi asa la nivel de amator/admirator/recunoscator civil fata de ei si sa imi doresc si eu sa aspir sa devin si eu din ce in ce mai biun la randul meu ca sa pot sa le fiu si protector , daca, doamne fereste, ar avea vreodata nevoie de asa ceva de la mine, din cauza vreunei anxietati sau rani sau traume neurologice sau psihologice capatate de ei in decursul exercitarii carierei lor trecute, prezente , sau viitoare).

    RăspundețiȘtergere
  3. Si vreau sa mai stii ceva , asta micu', tu chiar daca nu o sa vrei sa te faci militar (number one favorite la mine dar nu trebuie neaparat sa te simti tu obligat fata de mine !), ci doar diplomat sau chiar politician de renume, eu nu o sa ti-o iau in nume de rau, pt. ca in primul rand, tu cu interesul si curiozitatea si inteligenta ta, ai fii bun si la invatat limbile straine, iar prin curatenia si politetea ta si respectul fata de parinti (ca se vede ca nu plangi razgaiat), ai fii bun si de diplomat international, ba chiar de ambasador sau de ministru MAE daca ai pile, si in al doilea rand..te-am vazut eu cum dormi tu asa lenes si cam nesimtit langa surioara ta in carucior in fata la magazin, si cam asa sunt uneori si diplomatii si ambasadorii, ba chiar si unii ministri MAE, deci e clar ca ti s-ar potrivi si asta ! (Tot generalul Mattis de la US Central Command trebuie sa vina sa va salveze cand va ascundeti de frica psihopatului de Ghaddafi si de alti psihopati notorii cu pret de bounty de peste 1 milion de dolari pusi pe capul lor !)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar in cazul cel mai rau ca vrei neaparat politician (ca te vad eu cam rasfatat pe tine ca doar esti mai mic), e OK si politician, in cazul tau, ca tu esti chiar sincer din fire, se vede si asta din poza, nu ma intreba cum, dar asa o vad eu, si sa stii ca mosu' te pozeaza in mod f. obiectiv, nu doar ca sa se laude cu tine, asa am determinat eu-expertul de poze si i-am si spus-o mai devreme, deci vad clar ca e adevarat ca esti sincer, plus ca altruismul nu ai decat cum sa il mostenesti din familie si e si trasatura nationala caracteristica innascuta pt. romani si capatata pt. norvegieni (asa am determinat eu-expertul in descoperirea trasaturilor caracteristice de baza a diverselor popoare, cu ajutorului unui alt patriot altruist sniper de elita pe care il cheamna si Raul, dar eu ii mai zic si Doru, de la dor de casa si de parinti, si am impresia ca o sa ma cam ajute la asta, mai ales in legatura cu scandinavii si un coleg de-al meu suedez talentat care absolvit medicina tocmai la Institutul Karolinska care e mai tare decat Harvardul la medicina si pe care eu l-am poreclit si Viconteloe de Bragelona, pentru ca chiar seamana cu D'Artagnan cand a crescut mai mare atat la trasaturi de caracte cat si fizic cum mi l-am inchpuit eu cand l-am citit pe Alexandre Dumas...deci vezi ca eu de latine am pretentia sa citesti si carti din astrea clasice, nu numai politiste sau de Sven Hassel, si filme frumoase de razboi, nu numai Moulin Rouge, ca altii...pai eu tocmai fata de tine am asa de multe pretentii si conditii TOCMAI pt. ca eu sincer cred, chiar aproape de convingere, ca tu ESTI IN STARE si ca MERITI si ca am merita si noi romanii sa avem si un politician, si un militar, si un diplomat ca tine...de aia imi pun eu toate sperantele mele de viitor in tine, desi stiu ca uneori poti sa te simti impovarat de atatea high expectations fata de tine atat de la parinti cat si de la frati/surori cat si de la societate.

    http://ki.se/?l=en

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci ca sa nu te mai simti si tu asa de impovarat, si sa te relaxezi si tu un pic cand o sa crsti mai mare, iti pun si eu o amintire mai caraghiaosa aici cu un cantec cantat de niste clovni de militari norvegieni (care sa stii ca au fost mustruluiti zdarvan cand au pus clipul asta pe youtube prima oara, dar noua tuturor tot nu ne-a pasat de mustruluiala si cred ca nici chiar lor, ca ne-a placut la toti de clip si chiar ne-am simtit mult mai bine si mai putin stresati si mai putin anxiosi si noi cand ne-am uitat la el...si asta iti doresc si tie, sa dezvolti si un bun simt sanatos al umorului pe masura ce cresti, ca o sa te ajute in orice cariera vei avea pe intreg mapamondul !)

    http://www.youtube.com/watch?v=UsO84nmeeSk&playnext=1&list=PL3408F0BF99878667

    Si uite-l si pe ala care are nevoie in cartoon de "security blanket" (ca sa stii pe cine trebuie sa aperi cand o sa devii militar):

    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzFDsJYuLgi7-W9qKidoxfJbIO2dpwKwV4KWOZA6YK8Ni4sMOe

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. pentru toti care nu au inca copii (ca sa nu ziceti ca am luat-o chiar razna !): sa stiti ca asa vorbesc toti parintii despre copii lor, incontinuu pana plictisesc pe toti din jur, plus ca tot asa , chiar daca uneori cam nejustificat si posibil impovarator pt, copii, isi pun si toate sperantele lor de mai bine de viitor in ei, bietii copii care de fapt nu au nici o vina ca devin recptacolul tuturor idealurilor si aspiratiilor si dporintelor si spernatelor de mai bine si de viitor ai parintilor lor (asa e dat de la D-zeu si de la mama natura, nu aven cum sa ne impotrivim acestor tendinte chiar oarbe).

    Aia care aveti copii, sper ca stiti despre ce e vorba.

    Daca nici voi, cei care aveti copii, n-ati inteles, atunci ma duc sa ma examinez, ca oi fi intr-adevar nebun daca nu ma intelege chiar nimeni ! Si stiu si eu proverbul ala cu daca iti spun nu stiu cati ca esti beat, du-te si te culca !

    Pana acum mie personal mi-au spus 4, dar nu stiu de cati era nevoie in proverb, plus ca eu stiu ca din aia 4, unul e cam intolerant si rigid din fire, altul e cam tot rigid din fire si vrea sa fie si mereu in control, altul e doar catel si mai e si invidios, si altul poate ca o fi avut dreptate la timpul ala cand mi-a zis-o, cand voiam sa ma bag si eu in jocul lor de poker ca chibit, desi vazusem clar ca nu aveau ei chef si nici nevoie de chibiti si doar voiau sa joace poker linistiti, nu sa ii bata unul ca mine la cap in mod ciudat si envervant pt. toti, dar sa stie toti, mai ales ala al 4-lea care a cam avut dreptate fata de mine atunci la vremea aia si la faza aia, ca eu incontinuu imi auto-examinez constiinta, mai ales de cand sunt in Norvegia, ca nu stiu de ce ma face societatea asta sa ma simt mai vinovat decat ma simt eu de obicei, ba prin amintiri de dor de tara (si diversi tarani continuti in ea), ba prin faptul ca nu cunosc inca indeajuns debine limba norvegiana si nu stiu sa comunic atat de bine cum as vrea eu cu localnicii, etc., deci eu mereu incerc sa ma imbunatatesc si sa ma optimizez cat pot eu de bine, ca asa e etic si frumos si la medici sa faca, sa studiezie incontinuu nu numai stiinta dar si pe ei insisi.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.