Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 16 ianuarie 2012

Noi revolte

- imagine luată de pe internet -

Nu vă fie frică şi Băsescu pică! Se aude strigându-se în zilele acestea pe acolo pe unde mulţimea s-a adunat prin pieţe. Asta după ce ieri-alaltăieri se striga: jos Iliescu şi asta după ce lecţia a fost învăţată de la jos Ceauşescu ! De fiecare dată la aceste mitinguri au avut loc violente ciocniri între protestatari şi forţele de ordine.

Dar cine sunt protestatarii? În mulţime se văd oameni liniştiţi şi oameni agitaţi, puşi pe bătaie. Oameni care ştiu să se bată, oameni care au învăţat bine lecţia bătăii. Aceştia au constituit şi constituie grupurile de instigatori infiltrate printre oamenii paşnici. Pe aceştia îi evită oamenii de ordine care se aruncă în disperare asupra bătrânilor pentru a-i face să tacă. Pe lângă bătrâni mai sunt luaţi în primire şi tineri paşnici sau femei care nu fac altceva decât să strige. E drept că în grupurile de instigatori mai intră şi tineri educaţi pe maidan, dar nu ei dau tonul. Ei acţionează doar din teribilism. Instigatorii instruiţi sparg vitrinele, iar teribiliştii devastează magazinele. Primii se fac că-i lovesc pe jandarmi, pentru că asta au învăţat la artele marţiale, ceilalţi aruncă spre jandarmi cu pietre şi sticle incendiare, iar de lovit lovesc pe cine se nimereşte: tineri, bătrâni, femei şi câte un jandarm neatent.

Haos, mult haos. Această stare convine de minune puterii pentru a-şi masca neputinţa. Neputinţa luării unor decizii corecte, neputinţa gestionării a ceea ce a mai rămas din bogăţia ţării, neputinţa dialogării cu oamenii. Dar ce dialog să mai porţi cu oamenii pe care i-ai adus la disperare prin condiţiile de viaţă mizerabile impuse? Oamenii au sperat că Băsescu le dă marea cu sarea şi când colo s-au trezit cu salarii şi pensii tăiate, cu locuri de muncă desfiinţate, cu impozite şi taxe mărite, cu drumuri tot mai proaste şi autostrăzi ce se degradează înainte de a se circula pe ele, fără flotă, fără petrol, fără cărbune şi gaze naturale, dar cu lozinca afişată: „să trăiţi bine !” fără a mai zice că nu mai avem industrie şi agricultură, alea au dispărând înainte de guvernarea Băsescu secondat mai târziu de loialul său Boc.

Haos deci. Mult haos şi locul acestui haos probabil va fi luat de neputinţă. Şi atunci va urma un alt jos X ! „Nu vă fie frică şi X  pică !” Până când? Că acest „jos !” pare a fi un lanţ al slăbiciunilor. Al slăbiciunilor guvernanţilor care nu pot asigura locuri de muncă pentru ca oamenii să-şi câştige prin muncă cinstită pâinea de care au nevoie. O slăbiciune a organelor de ordine care nu pot stopa dezordinea. O slăbiciune a oamenilor cinstiţi care nu pot înlătura lichelele.

Dacă înainte se spunea că „minciuna stă cu regele la masă” acum democraţia stă cu cei care au ştiut profita de haos.

4 comentarii:

  1. Cei care provoaca violente sunt aceiasi care se bat cu jandarmii pe stadioane si in afara lor la meciurile de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi doream ca macar pensionarii si copiii sa aibe parte de o alta viata, fara stres, se pare ca lacomia nu are margini si pentru lucruri trecatoare, inimi sunt calcate in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa citesc la tine despre evenimentele actuale. E prea multa liniste pe bloguri...

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.