Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 27 decembrie 2010

A III-ia zi de Crăciun

Crăciunul mult aşteptat s-a dus. S-a dus pe nesimţite aşa cum a venit. În urma lui a rămas doar o dâră de fum de la Trabant. Fiind Moş bătrân a rămas conservator şi nu s-a modernizat în ale transportului. Nefiind zăpadă nu a putut folosi sania trasă de reni, sanie ce a rămas împotmolită undeva în glod. Aşa că a folosit bătrânul Trabant, al cărui fum rămâne mult timp după ce a trecut.

Dar la Crăciun a fost frumos. A fost frumos pentru că în prima zi copilaşii au colindat frumos şi au recitat poezii frumoase într-un program înjghebat ad-hoc. A fost frumos pentru că la apariţia lui Moş Crăciun, care a ţinut să le vadă programul pentru a nu-i mai pune să recite poezii, copilaşii au aplaudat bucuroşi. A fost frumos pentru că la primirea cadourilor copilaşii s-au bucurat fără să-i intereseze ce este în pungi. Doar unele mămici curioase au strâmbat din nas. Nu au fost mulţumite că în pungi au fost banane, portocale, clementine şi ciocolată. Cine ştie ce ar mai fi vrut să fie. Au uitat, sau poate nu au prins, zilele când copilaşii se bucurau pentru trei nuci şi două mere. Dar asta este. Moş Crăciun nu-i poate mulţumi pe toţi. Dar de Crăciun a fost frumos şi pentru că nu a fost frig şi oamenii s-au putut plimba în dragă voie. Pentru Ioana a fost frumos că a continuat colindatul şi în ziua de Crăciun, dar şi a doua zi. Nu ştiu ce planuri are azi, în a treia zi de Crăciun. Şi asta depinde dacă mai are „tati” cunoscuţi la care nu a fost. A fost frumos de Crăciun pentru că de bucuria copilaşilor s-au bucurat şi bunicii lor. Bunicii da, sau bucurat pentru că pe vremea copilăriei lor nu erau astfel de obiceiuri. Fiecare avea un brad mic în casă împodobit cu bomboane din zahăr şi globuri, iar cu asta basta. Nu erau portocale, banane şi jucării teleghidate. Nu erau atâtea pretenţii pentru că Moş Crăciun fiind bătrân, nu putea căra prea multe în sac. Acum Moş Crăciun are o remorcă după sanie sau Trabant şi nu mai cară sacul în spate decât de la uşă până în casă, aşa că poate aduce cât de multe unde sunt bani, iar unde nu sunt bani, nu aduce nimic. Şi din păcate sunt tot mai mulţi copilaşi care nu primesc nimic de la Moş Crăciun. Aceea se mulţumesc şi sunt bucuroşi, când primesc o portocală şi nimic mai mult.

Dar de acum Crăciunul s-a dus şi nu mai vine decât la anul. Până atunci aşteptăm Anul Nou pentru a-l îngropa pe ăsta. Mai avem de aşteptat doar câteva zile şi gata. Va trece şi ăla peste noi.

Noa serbus drajilor. IO cam atât am avut să vă zâc despre cum a fost Crăciunul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.