Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 22 aprilie 2013

P.A.F.

Articol scris pentru BP_65
Pentru această săptămână Lotus propune următoarea temă:
Scrieți fie un text în proză, fie o poezie, pe tema celor patru elemente (pământ, apă, foc, aer).
1. Anumite tradiții spirituale, incluzând astrologia, vorbesc despre aceste elemente ca fundament a tot ce există. Este ficțiune, metaforă sau realitate?
2. Imaginați-vă o lume fără unul din aceste elemente. Cum ar arăta ea, dacă ar fi posibilă?
3. Se corelează aceste elemente între ele și dacă da, cum?

P.A.F.

Sunt Pământ şi am trupul din humă.
Sunt Apă şi prin capilarele mele curge mult lichid, iar prin vine îmi curge un fel de apă roşie.
Sunt Foc şi sufletu-mi arde de dor.

Nu este o ficţiune, nu este o metaforă, este o realitate.

Sunt trei elemente fără de care lumea nu ar putea exista. Sunt trei elemente care se întrepătrund şi se contopesc într-un amalgam. Sunt trei elemente situate la acelaşi palier al importanţei lor şi din această pricină nu-mi pot imagina o lume în care unul din cele trei elemente să fie lipsă la apel.

Corelaţia ce există între aceste elemnte este clară. Pământul fără apă ar fi praf şi s-ar spulbera în eter. Nici măcar praf cosmic nu ar mai fi. Apa fără pământ ar "zbura" precum zboară o nălucă iar focul fără celelalte două nu ar mai fi foc şi s-ar stinge probabil de dorul lor.

A mai rămas al patrălea elemnt: AERUL, oceanul în care se scaldă şi plutesc toate celelalte elemente. Nu este mai important decât celelalte pentru că la urma urmei am putea trăi şi fără el adaptându-ne unor astfel de condiţii, dar fără aer nu am mai avea cer, ar dispărea culorile răsăritului şi apusului de soare, luna ar fi un disc aruncat în Cosmos, soarele ar fi ceva fără formă şi ar pârjoli tot ce-i stă în cale. Deci, până la urmă şi aerul are importanţa lui. O importanţă de mare valoare dacă stăm şi ne gândim bine.

Sunt patru elemente bine definite de Creator în Magnifica sa Creaţie. Sunt patru elemente ce-şi au locul stabilit în Univers şi stau cuminţi acolo fără să se răzvrătească. Uneori se mai înfurie, dar niciodată nu se ceartă şi nu ajung la "divorţ".

Alte articole:
http://mironamitache.net/2013/04/27/sunt/#comment-7591
http://atitudineslaba.blogspot.ro/2013/04/cerc-inchis_27.html?

3 comentarii:

  1. Eu cred ca, ca si specie, ne-am adapta pana la urma in a trai fara oricare dintre ele. Dar nu am mai fi noi cei de azi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara aer nu ar mai exista miros. Mie imi pare la fel de important.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca fiecare element in parte are rolul lui, fara sa existe un clasament in functie de importanta. Toate sunt vitale.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.