Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

duminică, 12 septembrie 2010

Gata vacanţa

Ultima zi de vacanţă. De mâine vom fi din nou la grădiniţă.

Şi ce am putea face în ultima zi de vacanţă?

Nimic altceva decât sus în tren şi hai la Cluj.

Dar în tren ne-a răzbit foamea. Am atacat pachetul pregătit de acasă, 

urmând ca în Cluj să servim o piţa românească, nu una italiană şi ca atare îi scriem numele în româneşte. Până să terminăm mâncarea am ajuns în Cluj. Acolo n-a mai vrut rolele, ci a vrut să meargă încălţată în adidaşi. Moşu a acceptat şi am pornit spre Parcul Central la capătului căruia este terenul de joacă la umbra stadionului Ioan Moina care a prins deja contur. Dar pe drum, trecând pe lângă Someş, a fost curioasă dacă vede peşti în apă. I-a urmărit dar n-a văzut decât un obiect de plastic în apă şi l-a numit „caracatiţă”. 

Aşa că a plecat liniştită mai departe. În parc a remarcat „Uşa celulei” ce constituie lucrarea „Remember 1965”  şi a fost impresionată că se învârte, 

apoi nu ne-am mai oprit până în parcul de joacă. Acolo acolo s-a dat pe hinte, tobogane şi căluţi, ba a mai şi dat zdravăn cu capul de o bară, dar pentru a nu i se face cucui sau vânătaie moşul ei a frecat bine locul cu pricina folosind o batistă udată cu apă rece, aşa încât nu a rămas nici o urmă de la incident.

Şi uite aşa, timpul a zburat, iar noi a trebuit să ne întoarcem la tren pentru a reveni la Alba Iulia. Am încălţat rolele şi la drum. Dar nu a mai vrut să-i fac fotografii cu role, aşa că am rămas fără. 

Pe drum am cumpărat piţa la pachet pentru că nu am mai avut timp s-o consumăm la patiserie şi în tren cu noi. 

Peste puţin timp trenul s-a urnit în scrâşnetul roţilor iar noi ne-am văzut de ale noastre. Am mâncat piţa, ne-am zbenguit puţin apoi Ioana a adormit. De mâine la treabă. Va fi prima zi de grădiniţă în grupa mare. 

Un comentariu:

  1. mmm...ce frumos v-aţi petrecut ultima zi de vacanţă!:)
    Ioana se schimbă vizibil, se înalţă şi devine tot mai frumoasă!
    să aveţi o grupă mare interesantă şi nu prea obositoare. succes la grădi!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.