Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

duminică, 26 ianuarie 2014

REMEMBER

26.01.2004 - 26.01.2014

Sunt 10 ani de când mama a murit.
Parcă a fost ieri. Îmi amintesc de tot ce s-a întâmplat, cum s-a  bucurat când i-am spus că nu mai merg la Cluj, o deplasare programată cu ceva timp înainte, cum nu-și afla starea și se tot plimba prin casă în ziua când a fost să-i fie sfârșitul lumesc, cum s-a așezat în fotoliu și mă privea în timp ce lucram la calculator, cum a dorit să bea o cafea și n-a mai terminat-o .

La plecare spre cele veșnice a apus: "Părinții mei, io las copiii mei și vin la voi !" A mai bolborosit ceva, dar nu știu ce. Era inteligibil.
De atunci au trecut 10 ani și ce repede a fugit timpul !
Odihnește-te în pace mamă dragă. Noi ne descurcăm. Avem doi îngerași de copii pe care nu ai apucat să-i vezi. Poate nici nu ai dorit să-i cunoști știind că nu te poți ocupa de ei așa cu te-ai ocupat de mama lor, Cornelia. Poate au fost și alte motive pe care nu ai vrut să mi le spui preferând să le duci cu dumneata. Toate acestea sunt simple presupuneri ale mele.
Da, de atunci au trecut 10 ani și nu pot uita chipul dumitale blând și tăcut din acea zi, după cum nu voi uita nici plimbările ce le făceam împreună la "Murăș" sau pădure, nici cum veneai la mine la atelierul foto să mă vezi lucrând și multe alte mici servicii ce mi le făceai cu multă dragoste de mamă, fără a pretinde nimic de la mine. Erai mulțumită că mă poți ajuta.

Acum eu povestesc cu pruncii mici așa um povesteai dumneata cu mine. Pentru mine sunt nimicuri, dar pentru ei sunt lucruri mari că-i bag în seamă și le ascult poveștile până la capăt chiar dacă repetă ceea ce au spus cu câteva minute înainte. Tot așa procedai și dumneata cu mine.

Ei se bucură atunci când le cumpăr un covrig sau o înghețată de parcă cine știe ce mare cadou le-am dat. Sunt copii și pentru mine vor rămâne copii până la adânci bătrânețe, așa cum am fost și eu "mă cochile" când aveam șaizeci de ani.

4 comentarii:

  1. Condoleante. (Nu stiu daca se zice asta la comemorarea ulterioara a unor decese.)
    Ma simt cam vinovat pt ca eu venisem asa ca sa te invit la o leapsa destul de lipsita de gravitate, Leapsa Calatoare.
    Eu nu vreau sa ma gandesc cum ar putea sa fie cand voi ramane chiar singur pe lume fara mama si fara tata. Pur si simplu nu vreau si nu pot sa ma gandesc. Cred ca va fi ceva cam infricosator, nu doar asa relativ "simplu" trist. Bunica mea materna a murit si ea acum tot vreo 10 ani, si si azi lui mama ii vin lacrimi in ochi daca se gandeste la ea. Si mie imi vin uneori. Eu m-am decis ca atunci cand va fi sa raman singur sa ma gandesc la bunica, pt ca parca ea imi da asa curaj. Tin minte cand eram mic si eram la ea in curte a venit un catel al unui vecin, si eu m-amcamsperiat de el,desi era mic, dar eramsi eu mic, si am inceput sa fug de el, si el dupa mine,(desi in cazul lui cred ca era in joaca, pt ca tin minte cum dadea asa din coada destul de vesel, desi asta pe mine nu ma linistise in mod special), si nu m-am oprit decat in poala lui bunica, ingaimand inspaimantat ca "vine catelul dupa mine", si tin minte cum a zambit bunica si mi-a explicat ca nu era cazul sa-mi fie teama, dar ma rog, pe mine nu explicatiile rationale ma linistisera, ci faptul ca imi zambea atat de calm, (desi,ma rog, ulterior mi-am cam dat seama ca de fapt ea se abtinea in mod politicos sa nu izbucneasca in ras de mine fata de mine, ca sa nu cumva sa ma simt jignit)...zau, dar oricum,chiar si daca radea de mine, totusi pe mine ma linistise, asa ca eu am de gand sa ma gandesc la ea si la zambetul ei daca m-as simti vreodata asa infricosat ff tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ți face probleme. Când va fi să fie sfârșitul părinților tăi, Dumnezeu are să-ți dea tăria necesară pentru a trece peste acest moment. Nici eu nu știam cum va fi, dar am primit așa ușor acel moment încât nici nu mi-am dat seama că a trecut peste mine așa ceva.
      Îți doresc să fii împreună cu părinții tăi cât mai mulți ani de acum încolo și să nu uiți: NICIODATĂ NU VEI FI SINGUR. ÎL VEI AVEA PE DUMNEZEU MEREU APROAPE DE TINE !
      Să ai parte de o zi liniștită.

      Ștergere
  2. Dumnezeu s-o odihneasca in pace! E trist cand cineva important pleaca din viata noastra, din pacate nu putem trai vesnic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Așa este, dar avem obligația să mergem înainte.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.