Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

vineri, 4 aprilie 2014

Primăvara pe bicicletă

Articol scris pentru concursul Orkestra

“Ce fac primăvara cu bicicleta mea?” 

Iată !

Deci Ioana a coborât scările pe bicicletă. O dată, de două ori, de trei ori... Tranc, tranc, trac, sărea bicicleta din treaptă în treaptă până când deodată s-a auzit: Fsss !
- Moșuuu, s-a dezumflat roata !

Da, roata din spate s-a supărat pe un asemenea tratament și a cedat. I s-a dezlipit valva.
Vizitând site-ul Biciclop am văzut o bicicletă  ce i-ar place Ioanei să o aibă, deși este pentru bărbați.

Poate  mă va ajuta magazinul Biciclop să o cumpăr căci după o iarnă nu prea geroasă și fără zăpadă a dat năvală peste noi primăvara cu tot alaiul ei de natură primenită, iar eu din pensie nu reușesc să-i fac acest cadou care va fi o surpriză pentru ea și o mare bucurie.

Deci a sosit momentul să ne primenim și bicicleta, care deși nu arată rău, are totuși o vechime de 5 ani de când o chinuie Ioana prin pietre și gropi, ba chiar și prin pădure. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a purtat de grijă și nu a căzut decât o singură dată, când a intrat în ea o altă fetiță și neavând viteză nu s-a lovit, dar s-a ales doar cu o mică vânătaie.

Cum bicicleta pe care o are Ioana în prezent nu arată rău, după cum spuneam, o vom da frățiorului să o folosească atunci când va ajunge la pedale, dar până atunci el are să se folosească de bicicleta lui pentru copii. Este o bicicletă cu roți ajutătoare căreia moșu' i-a adaptat un mâner de la o tricicletă pentru a-i da voinicului o mână de ajutor când dă de greu.


Așadar, fiecare cu bicicleta lui, doar moșu merge "per pedes apostolorum" că așa stă bine bătrânilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.