Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 1 ianuarie 2013

Gânduri la început de an

Fotografia aparţine Ioanei

Adio 2012, bun venit 2013 ! Un An a plecat, alt An a venit fără a lăsa nici pic de loc gol între ei. Totul a decurs normal şi în linişte.

A fost linişte pe uliţele burgului meu în zona unde locuiesc. Poate în Cetate să fi fost agitaţie şi în locurile unde au fost organizate petreceri de Revelion. Poate. Dar nu doar poate, ci în mod sigur pentru că undeva spre Partoş, în direcţia gării se auzeau pocnete de obiecte pirotehnice interzise prin lege. Dar mai ştie românul ce-i legea? Nici măcar politicienii nu mai ştiu de ea căci până şi parlamentarii au uitat ce au votat iar guvernanţii au pierdut evidenţa ordonanţelor date.

Adio 2012 ! Bun-rău cum ai fost, ai îmbătrânit şi ai plecat. Ai cedat locul unui An tânăr şi viguros. Nu ar fi rău dacă şi şeful satului ar face acelaşi lucru pentru a nu mai sta cocoţat pe un scaun ce nu-i aparţine. România nu are nevoie de guvernator ci de Preşedinte al tuturor cetăţenilor ce populează acest teritoriu indiferent dacă privesc spre stânga, ori spre dreapta, dacă vorbesc LIMBA ROMÂNĂ sau oricare altă limbă maternă, dacă sunt albi la culoare sau tuciurii, aşa cum sunt şi eu, dacă iubesc munca sau trândăvia, dacă le place beţia de cuvinte sau beţia cu alcool. Şi asta pentru că toţi suntem copiii aceleiaşi mame numită ROMÂNIA. De aceea Domnul Preşedinte al României nu are voie să folosească unităţi de măsură diferite nici atunci când îi evaluează pe cei buni şi cu atât mai mult când îi evaluează pe cei răi, care comit abateri de la lege, mai ales că nu e treaba domniei-sale să judece şi să dea verdicte.

Bine ai venit la noi 2013 ! Eşti mic şi plăpând dar viguros. Oamenii te-au aşteptat cu multă încredere pentru a remedia greşelile lui 2012 şi pentru a îndrepta oiştea carului spre drumul cel bun. Nimeni nu aşteaptă de la tine miracole, dar nimeni nu vrea să mergi mai departe pe urmele pline de glod, dâre scrijelite adânc în pământul acestei ţări. Alungă lătrătorii şi fă loc celor care tac şi trudesc. De lătrători ne-am săturat. De acum avem nevoie de truditori pentru că truditorii nu au vreme de hăhăit.

Ziua de 1 Ianuarie 2013 a început cu cer senin. Soarele a râs de cum s-a ivit în zare. Să dea Dumnezeu ca râsul soarelui să fie de bun augur.

LA MULŢI ANI TUTUROR VIZITATORILOR !

2 comentarii:

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.