Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 28 ianuarie 2013

IO şi cu Eu



MironaMitache, noul lider pentru această săptămână, propune următoarea temă:
Tu şi cu tine.
- ce relaţie ai cu tine însuţi?
- cât timp petreci doar cu tine?
- cât de predispus eşti înspre auto-analiză şi auto-dezvoltare?
Articol scris pentru Blog Power 55 http://www.mostwantedblog.org/2013/01/27/blog-power-55/
Un subiect interesant. Despre mine am făcut multe confesiuni la Blog Power, dar parcă mai merge una. Nu de alta dar nu mai am ce secrete ascunde acum despre mine. Poate nici nu mai are rost să stau retras în carapacea mea deoarece sunt prea puțini cei care mă mai cunosc și recunosc. Cel puțin IO nu mai disting fizionomia multora pe care-i mai întâlnesc din când în când, deoarece îi știu doar cum arătau.

Deci, pornind la drum IO cu eu ne înțelegem de minune, dar numai telepatic. În realitate nu vorbește IO cu eu pentru că cine ar auzi ar zice că-s nebun și vorbesc de unul singur. Şi așa când sunt văzut de unul singur pe câmp nu sunt puțini cei care gândesc că am luat-o razna.

Când sunt doar IO cu eu discutăm tot timpul Nu ne tace gura nici pentru o secundă. Discutăm despre vreme, discutăm despre ce vedem în jurul nostru, mai și bârfim pe cei care-i întâlnim pe drum, discutăm despre ce ne aducem aminte din trecutul nostru, cum a fost aia, cum a fost ailaltă, ne amintim reciproc despre ce avem de făcut, cum trebuie să rezolvăm o problemă sau alta. Toate acestea sunt dialoguri frecvente între IO cu eu. Şi asta pentru că IO nu mai am cu cine discuta aceste probleme, iar când întâlnesc câte un cunoscut, derapăm în bârfă politică.

Subiecte pentru dialogul Io - eu avem multe. De aceea ne petrecem împreună tot timpul: de când deschidem ochii și până adormim buștean. Adormim odată și ne trezim odată. Tot împreună rămânem şi când ne întâlnim cu cineva sau suntem în grupuri. Atunci nu mai vorbeşte IO cu eu. Vorbesc eu şi ascultă IO, iar când rămânem din nou singuri reluăm dialogul IO – eu.

Procedând în acest fel nu mă pot plânge că duc lipsă de auto-analiză şi pentru că are loc această auto-analiză, este prezentă şi auto-dezvoltarea, auto-perfecţionarea şi orice altă formă de „auto”. Cu toate acestea nu sunt un geniu. Sunt „un moşneag atât de simplu după vorbă, după port...” cum spunea Mircea cel Bătrân la întâlnirea cu Sultanul în Scrisoarea a III-a a lui Eminescu.

Da, sunt un moşneag şi de aceea IO cu eu nu mai au motiv de ceartă.

Alte articole:
http://idei-de-afaceri.eu/wp/evadarea-in-tine/

9 comentarii:

  1. Din ce am citit reiese ca relatia dintre IO si Eu merge ca ceasul:Io-tic si Eu-tac!!!
    O zi faina sa aveti!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Observaţie corectă şi faină.
      Să ai o noapte liniştită.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. A venit la mine de şase ani. Am dus-o pe Ioana la tuns şi pentru a vedea cum este m-am tuns eu, apoi pe ea. Aşa am ajuns să am freza chelie şi să umblu şi iarna cu capul descoperit.

      Ștergere
  3. Mi-a plăcut dialogul tău imaginar. Nu știu cum faci tu, dar eu unul nu reușesc să schimb mai mult de 2 vorbe cu vocea mea interioară, că apare o ”urgență” care ne întrerupe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte simplu. Când apar urgenţele dispare dialogul şi apare conversaţia.
      Să ai o noapte liniştită.

      Ștergere
  4. La un moment dat mi-am cumparat reportofon pentru a inregistra anumite găselnite; mi-am dat seama ca in oras nu este indicat, iar pe camp n-am curajul sa ies...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, din când în când trebuie să luăm o privire la noi înșine, și noi trebuie să învățăm să dialog cu gândurile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai la cat mai multi ani impreuna!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.