Articol scris pentru concursul
Proba
19. Sunt fan brânză, susțin și semnez !
propus de
Da, sunt fan brânză get-beget. Atât brânza
dulce cât și brânza sărată sau condimentată își au locul cuvenit în frigiderul
meu. Și ca atare iată-mă într-o cursă contra cronometru de pe Plaiul Mioritic în preeria americană și retur realizată pentru concursurile Super Blog etapele 18 și 19,
deoarece sunt și fan al Super Blog-ului.
Da, sunt fan brânză fără a fi și brânzar șef.
Asta pentru că doar consum brânza fără a o și produce. Doar când mi se brânzește laptele pus la
fiert mai recuperez și IO niscaiva brânză producție proprie. În rest, consum cu
mare plăcere brânza făcută de alții. De la cioban la fabrica de lapte. Și sunt
mulți fabricanți de brânză, dar Delaco îi întrece pe toți. Atât prin
sortimente, cât și prin calitate.
Pasiuni și pasiuni. Acum e pasiunea pentru brânză fiind mai ușor de
mâncat. Înainte erau alte pasiuni, dar niciodată pasiunea pentru alcool. Din
pasiunea pentru drumeții, acum am rămas cu pasiunea pentru plimbat pe ulițele
burgului. Plimbându-mă mai fac și fotografii. O pasiune veche, de pe vremea
când eram „școler”.
Drumeții, căci drumețiile sunt la pas de voie
prin natură, în aer liber și curat. Dar mergând de colo-colo mai și flămânzești
și atunci când ești flămând nimic nu e mai bun decât o felie de pită unsă cu o
cremă de brânză, o brânză topită amestecată cu smântână sau o brânză Delaco, așa
cum numai ei știu s-o prepare, servită la un popas pe iarbă. O combinație de
două pasiuni contopite într-una singură. Nimic nu este mai armonios decât să
combini pasiunile în mod util. Drumeția ce te relaxează și brânza Delaco ce te
satură fără să-ți încarce stomacul.
Cuvinte-cheie utilizate: fan, fan
branza, branza, sunt fan branza
Vă susțin...dar îmi place mult și iaurtul :)
RăspundețiȘtergereMie-mi place "covăsâtul" consumat lângă "topșeu" (mămăligă cu brânză).
RăspundețiȘtergere