Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

luni, 3 noiembrie 2014

Internet !



Articol scris pentru Concursul

                                2014

Proba 15. Cu sau fără Internet?

INTERNET: rețea mondială de calculatoare.
Internetul s-a născut prin apariția calculatoarelor în rețelele de comunicații. În urma aceastei apariții utilizatorii de calculatoare s-au legat între ei zonal, la început pe arii restrânse, apoi pe arii extinse până s-a ajuns la această rețea mondială cu milioane de utilizatori.

Prin intermediul internetului se relizează în principal serviciile de poștă electronică: comunicare (oferte și comenzi servicii, turism, diverse cumpărături, diverse plăți, socilizare), difuzare pograme culturale de divertisment, difuzare filme, teatru, muzică de toate felurile, sport, etc. Internetul este cel mai rapid milocitor de dialog ori conversație între două sau mai mute persoane dornice să comunice între ele.

Sunt legat la internet de ceva vreme, dar nu de la bun început. Am stat destul timp cu calculatorul în casă fără să am internet. Fiicămea era elevă de liceu și nu voiam să-și petreacă timpul pe paginile de socializare, dar ea a găsit soluția: mergea la Interenet cafe ! fără ca eu să știu.

 După ce s-a terminat cu această restricție am intrat în rândul internauților. De atunci nu mă mai despart de el și el de mine. Suntem buni prieteni !

Întrebarea ce se pune în introducerea la acst articol este: ”Dar cum era înainte?”

Păi cum să fie, destul de bine. Atunci când voiam să comunicăm cu cineva care nu era aproape de noi, foloseam serviciile poștale sau telefonice. Erau bune și alea. Când voiam să ne manifestăm talentul de scriitori, trimiteam scrisori. Știam că trebuie să avem răbdare până primeam răspunsul, dacă-l primeam, dar eram răbdători și așteptam acel răspuns care întârzia. Dacă voiam să auzim vocea celui cu care dialogam, îl sunam la telefon deși era mai scump și pe vremea aia nu stam bine cu banii.

Prima mea convorbire telefonică a fost prin 1962 cu mama. Eu eram la Brașov și ea la Alba Iulia. Când i-am auzit vocea la telefon m-m speriat. Nu-i cunoșteam vocea, dar cu timpul m-am obișnuit.

Atunci m-am obișnuit cu telefonul astăzi cu internetul. O realizare a tehnicii ce nu poate fi comparată cu tehnica nilor 1960, când totul era rudimentar.
Instrumentele care stau la baza transmiterii datelor sunt: 

Procesoarele Intel




Hard-disk-uri"


și altele.

Un comentariu:

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.