Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

duminică, 28 decembrie 2014

Accident !


Sunt accidente şi accidete. Unele  cauzate de situaţii total neprevăzute şi altele cauzate de iresponsabilitate.

Primele se produc pentu că aşa trebuie şi celelalte se produc pentu a plăti acel act necugetat. De ce se produc primele? Doar Dumnezeu ştie şi nu avem pentru ce să-i cerem socoteală.  Care-i motivul pentru care se produc celelalte? Simplu !  Răsplată la actul necugetat al victimei ori victimelor, după caz, o gravă încălcare a instrucţiunilor de serviciu ce trebuiau reapectate întocmai, nu interpretate.

Îmi sunt întipărite în memorie două accidete. Accidentul din Apuseni în care au pierit pilotul Iovan şi asistenta Aura Ion, precum şi accidentul de la  Siutghiol în care şi-au pierdut viaţa toţi cei care se aflau în elicopterul SMURD.

 

În cazul Aurei, ea nu avea ce să caute în acel avion. A vrut să braveze? A plătit. A mers din teribilism? A plătit ! A mers din alte motive? A plătit ! A plătit cu vârf şi îndesat. Iovan a vrut să braveze şi să impresioneze? A plătit şi el. Doar îşi cunoştea foarte bine obligaţiile ce le avea. Dumnezeu nu l-a iertat pentru ce au făcut. Doar El ştie care sunt adevăratele motive pentru care l-a pedepsit în acel fel. Cel care prebuia să scape a scăpat din acelaşi accident.

 

La Siutghiol un alt act de indisciplină. O altă bravadă pentu care au plătit toţi cei implicaţi. Ce au făcut? Nu ştim. Doar Dumneteu ştie şi în acest caz care a fost adevăratul motiv. Cert este că nu a vrut să salveze pe niciunuul dintre cei implicaţi în accident. O putea face, dar n-a făcut-o ! Nici în acest caz nu avem pentru ce să-i cerem socoteală. Judecata Lui este dreaptă !

 

Sunt adevăruri care dor şi dor al naibii de tare. Nu ne este uşor să acceptăm că cei dragi nouă au săvârţit un păcat pentru care trebuiau să plătească pierzându-şi viaţa, dar Dumnezeu nu iartă chiar toate păcatele. El are în vedere mult mai multe aspecte atunci când dă o pedeapsă. Noi doar presupunem că ar fi aia sau illtă fără să ştim adevărul şi adevăratul motiv care a dus la respectiva situaţie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.