Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

vineri, 5 decembrie 2014

Altă Mărie?






Nu ! Mărie e aceeaşi, doar că şi-a schimbat pălăria.

Ca fost ceferist nu pot decât să mă bucur văzând aceste fotografii.  E semn că “Electroputere“  Craiova mai trăieşte ! Nu contează că şi-a schimbat numele, contează doar că a reuşit să ajungă la acestă performanţă: tren electric ce  “fuge pe ştrec” cu “iuţeala”  incredibilă de 160 km/h, adică de peste cinci ori viteza maximă a primelor locomotive cu aburi construite la Reşiţa. Şi când mă gândesc că pe vremea când eram  ceferist activ se spunea că românii nu sunt în stare să producă locomotive perfomante, motiv pentru care la calea ferată eru folosite locomotive depăşite din punct de vedere tehnic.

Da, atunci nu se putea umbla la îmbunătăţirea performanţelor tehnice la multe produse şi asta nu pentru că românii nu eru în stare, ci pentru că elveţienii ori alţi deţinători de patente ne interziceau prin contract să umblăm la îmbunătăţirea performanţelor locomotivelor şi ce mai aveam de la ei.  

Dar iată că se poate ! Se poate şi asta în ciuda unor neajunsuri care mai dăinuiesc încă în economia românească, economie ce a fost etichetată că dispune doar de “un morman de fier vechi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.