Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 28 octombrie 2014

Strada ficțiunii



Articol scris pentru
Proba 12. La concursul




Trafic intens pe Strada Ficțiunii


Subiect dat de
EDITURA ALL

Strada Ficţiunii


STRADA FICȚIUNII este o nouă colecţie de literatură universală a Editurii ALLFA, parte a Editurilor ALL. Este o colecţie ”urbană, cosmopolită, eterogenă şi perfect racordată la prezent”. 
Strada Ficţiunii are patru sectiuni: Clasic, Contemporan, Crime şi Bestseller.

 Din colecția

 face parte și romanul lui Dan Chișu ce se încadrează în seria contemporan:





    

 ”S-a plimbat singur prin foaierul uriaș...Îi plăceau mult coloanele.De fapt îi plăcea și materialul din care erau construite...Asta îi plăcea cel mai tare, să treacă printre ele, lăsând mâna să le atingă... Nici măcar nu știa că-i place marmura de Carrara...”






Tot din seria "Contemporan" mai face parte și romanul Neadaptați pentru viitor , roman ai cărui autori scot în evidență câteva probleme ale omenirii la începutul acestui mileniu.

O altă lucrare cuprinsă în seria ”Contemporan” este CARTEA GESTURILOR

Din paginile acestei cărți putem învăța care sunt atitudinile și pozițiile care ne dezavantajează, comportamente ce trebuie corectate, precum și cele care trebuie valorificate în vederea transmiterii unui semnal pozitiv.


În seria Clasic vă puteți întâlni printre altele cu ”Maimuța vine să-și ia craniul” de Iuri Dombrovski, ”Orașele invizibile” de Italo Calvino; în seria Contemporan ”Urâții” de Dorin Cozan, ”Kamceatca” deMarcelo Figueras; în seria Bestseller cu ”Timpul iubirilor perfecte” de Tiago Rebelo și asta pentu a nominliza doar câteva titluri din trei secțiuni.


Aflându-mă cu ceva treburi în urbea X din provincia istorică ALL am ţinut să fac un popas mai lung pe strada Ficţiunii, devenită acum un grandios bulevard feeric iluminat, bulevard pe care se simte mireasma cernelii de tipar răspândită  de multitudinea cărţilor tipărite: beletristică, poezie, istorie, geografie, literatură clasiă, literatură contemporană, literatură Bestseller, cărţi de aventuri, cărţi poliţiste, cărţi, cărţi şi iar cărţi. Îmi las pașii purtați sub atenta îndrumare a ghidului meu ”imaginația”. În timpul turului pe bulevardul Ficțiunii fac diverse popasuri pe la parcurile în formă de dreptunghi, pătrat ori cerc și mă întâlnbesc rând pe rând cu scriitori clasici, scriitori contemporani și scriitori internaționali proveniți din cele mai fierbinți topuri.
Urbea X, devenită acum o impunătoare metropolă, are o vechime multiseculară. La început s-a întemiat ca un banal târg de ţară prin care se plimbau povestitori din popor, oameni desculţi dar dotaţi cu darul povestirii, uneori hâtri, alteori sobrii gânditori deveniţi vestiţi cronicari celebri, militari ori civili, români sau străini, nonconformişti sau încorsetaţi în tipare bine definite.


Începând din acest an, Editura ALL a iniţiat un proiect nou în cadrul colecţiei de literatură Strada Ficţiunii: „Lista lui Alex. Ştefănescu“. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.