Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

miercuri, 17 februarie 2010

FAMILIA

A foast odată, că de n-at fi fost nu mi-aş aminti.
A fost o familie într-un sat situat pe partea stângă a Mureşului, la trei kilometri de un burg situat pe partea dreaptă a Mureşului, nu departe de confluenţa acestuia cu Ampoiul.
Era familia popii Pătru (preotul Bimbea Petru Vasile) care la început avea doi membri, apoi trei şi în final patru.

Dând clic aici, aflaţi şi alte amănunte.

FAMILIA.doc


Azi ce a mai rămas din această familie?
Un bătrân anonim

ce se plimbă pe uliţele burgului,

dar fără burtă, că sub căput are o taşcă în care duce aparatul foto şi tefefonul să nu i le ude lapviţa ce cădea când l-a fotografiat Puiul Mic ce-l însoţeşte în plimbările sale.
 
 

4 comentarii:

  1. a ha haaaaaa... :) deci la asta munceai tu ! a ieşit super ! să-l înveţi toate alea bune pe Pui Mic. şi să te joci cu el, cu ea, pardon ! :) şi să-i faci pe plac şi să te pui la mintea ei. şi să vii aici, ori pe unde a-i pofti, să ne povesteşti ce şi cum.
    vrei un secret ? Pandora, cea "mică şi grasă şi cu păr pe burtă" e o adevărată minune şi de-o bună bucată de timp mă întreb cum de-a putut fi-miu să fie aşa de norocos să se uite la el.
    c'est ça ! suntem înconjuraţi de oameni frumoşi şi asta se ia pe noi !
    bună ziulica !

    RăspundețiȘtergere
  2. matinala, cum e [somnambula sunt io], Irina a cam scris tot...

    eu am o zi tare, tare urita, de aceea am trecut pe aici [de parca nu mi-as fi facut un obicei....; trec eu si fara sa las urme...]


    abbilbal face multe, atit de multe, incit te intrebi cum d mai are timp si pt puiul mic...
    si - culmea sau nu!- ii reusses al naibi de bine si de frumos TOTUL ;i TOATE
    datat cu bloguiala, ca rea ma chinuie multe, prea multe
    de scris, incep sa uit, dar de citit, nu...


    zi buna sa aveti

    RăspundețiȘtergere
  3. scuze pt greseli (:
    de**, reusesc**, gatat**, si**

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi să-ncep cu Irinuca. Pe Pandora, mică şi grasă, cu păr pe burtă, de la bun început am considerat-o că-i o studentă frumoasă. Poate am zmintit crezând că-i basarabeancă.
    Puiu Mic Ioana, acum are patru ani.
    E domnişoară mare.În fiecare zi, pontoş la doişpe, "moşu meu" merge să o recupereze de la grădiniţă şi o aduce acasă amestecat. Când cu rolele, când cu bicicleta, când cu "păpucii", dar niciodată cu maşina. Şi ca să fie taşca plină, este la o grădiniţă departe de casă pentru a fi drum de făcut. Moşu ei face 15 minute până acolo, dar cu ea face dăuă. tri ceasuri până acasă. De două săptămâni "moşu meu" îi atârnă apartul foto după cap şi e treaba ei ce face cu el. Uneori îl mai trânteşte şi de pământ. Când nu este atentă pe role. Fotografiile în care apare bătânu, sau doar vederi de prin burg, sunt făcute de ea.
    Acum pentru Ană, sau Mărie, ori poate Anămărie, cum i-o place. Irinuca-i matinală, IO uituc. Când îmi amintesc să mă culc, bat zorile-n fereastră. Zi urâtă-i şi la mine. Firhongu de plumb ascunde fereastra cerului. Dar tu, cu siguranţă te referi la altă urâţenie a zilei. Fără aşa ceva nu se poate. Dumnezeu să te ajute să-i faci faţă, urare ce pleacă de la un secretar de partid uitat de lume, în sensul că în 1989 nimeni nu s-a gândit să-l scoată din funcţie.
    Şi acum, pentru amândouă. Mulţam fain de aprecieri. Aşa se întâmplă cu ăi de-au dat cu capul de ştrec până li s-a tocit mintea şi au rămas hăbăuci.
    Acum vă las, mă puţălesc o ţâră şi dau o fugă să recuperez un Pui Mic.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.