Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

joi, 1 martie 2012

Mărţişorul

Cadoul Ioanei pentru Doamne şi Domnişoare

Tot de astăzi porneşte la drum şi Baba Dochia urmată de cele opt fiice ale ei. Deci vom avea nouă zile capricioase. Unele însorite, altele friguroase sau cu lapoviţă şi chiar ninsoare. Aşa că, să ne înarmăm cu răbdare până va mânca lupul iarna şi va da căldura peste noi. 

9 comentarii:

  1. Ha, ha ! Eu ma jucam cu mama cand eram mic sa ne alegem o zi din martie ca sa vedem cum o sa fim cand o sa fim mosi si babe cand om imbatrani ! Mama mea nu stiu cum facea, dar mereu ziua ei iesea o zi senina si frumoasa, pe cand ziua aleasa de mine iesea mereu o zi cu vreme uricioasa ! Uite, am sa verific anul asta, si am sa raportez cum a fost ziua respectiva aici in Norvegia, si voi o sa-mi spuneti cum a fost ea in Bucuresti ! Imi aleg...6 martie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi la noi este acest obicei, dar se spune că este valabilă alegerea pentru anul espectiv. Cum este baba aşa este şi omul în timpul anului. Adică bine dispus, morocănos sau certăreţ şi schimbător.
      Până trăia sora mea făceam alegerea cu ea. Acum o fac singur şi m-am axat pe baba cu nr.9 (ultima). De ani de zile această zi are aceleaşi caracteristici: dimineaţa întunecată, cu nori şi uneori cu ceaţă. Spre mijlocul zilei se înseninează iar spre seară se înorează din nou. Uneori este frig, alteori bate vântul, mjai şi plouă sau cade lapoviţă.

      Ștergere
  2. SI EU PASTREZ POZELE FETELOR MELE DE LA GRADI, ACUM CAND SE UITA LA ELE NE BUCURAM IMPREUNA DE INOCENTA DULCE DE PE FETISOARA LOR.
    SA VA TRAIASACA PRINTESA SI SA AIBA PARTE DE MULTE BUCURII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc. Sunt amintiri frumoase peste timp. Ea se uită cu nostalgie la fotografiile ce le are pe malul Mureşului când avea doi ani şi era tunsă de tot.

      Ștergere
  3. sa ai o primăvară plină de surprize plăcute şi de bucurii! si multa sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos:X mi-a adus aminte de felicitarile pe care le faceam la scoala:D o primavara faina :D

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce oare nu ne lasa Baba Dochia in pace?
    eu vreau soare :)
    o primavara senina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multe primaveri frumoase doamnelor si domnisoarelor tale si... noua!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu raportez ca azi a fost o zi cu cer senin bleu deschis dimineata, si bleu-gri deschis dupa amiaza, fara vant, vara soare, placut dimineata si cam frig dupa amiaza. Ce inseamna ? Ca dimineata mi-a placut ff mult cum a fost, dar cand am iestit de la serviciu mi s-a parut prea frig.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.