Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

joi, 20 noiembrie 2014

Fii atent la drum !



Articol scris pentru concursul 
                                                       2014
 
Proba 22. Don’t Text and Drive





Întâmplarea face, dar nu numai întâmplarea, să nu fi păţit aşa ceva.

Am spus că nu doar din întâmplare nu am păţit aşa ceva pentru că de regulă nu călătoresc cu maşini de ocazie, şi ca atare şoferii maşinilor cu care călătoresc sunt oameni cunoscuţi în care am încredere.

Niciodată nu s-a întâmplat ca omul de la volan să tasteze telefonul mobil în timp ce conducea maşina, iar când era sunat şi trebuia să vorbească utiliza casca ori trăgea pe dreapta şi oprea dacă trebuia să noteze ceva. Poate şi din cauza asta nu s–a întâmplat niciodată să fiu martor ocular la un accident produs cu maşina în care circulam.

De aceea recomand tuturor oamenilor aflaţi la volan să nu se joace cu viaţa lor şi a celorlalţi care se află în trafic. Utilizarea telefonului mobil în timp ce conduci îţi distrge atenţia de la câteva secunde la câteva minute, timp în care se pot petrece multe nereguli pe drumurile publice, indiferent că sunt intens circulate sau  puţin aglomerate.

Dacă drumul pe care se circulă nu este aglomerat, parcă apare un pericol mult mai mare deoarece se manifestă o relaxare nejustificată şi pentru „apariţia ghinionului” nu trebuie decât o clipă de neatenţie, când privirea se îndreptă spre ceva ce distrage atenţia de la drumul parcurs.

Exemple cu accidente produse din neatenţie sunt o mulţime. Nu este cazul să fac eu acum pe moralistul. Fiecare om aflat la volan ştie ce are de făcut. Deci SĂ FACĂ !  Dar să facă până nu e „prea tâtziu !”

cuvinte cheie folosit în text:  periculos, maşină, accident, telefon, mobil, Toyota.

4 comentarii:

  1. Foarte adevărat! Nu trebuie amestecate lucrurile şi să ajungi la pericole mortale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amestecăturile fac lucru bun doar în ghiveci.Un bun conducător auto trebuie să aibă capul pe umeri şi să gândească înainte de a face o manevră şi rapid.

      Ștergere
  2. Ai dreptate,asa e. Atentia e importanta si necesara oricand.

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.