Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

marți, 22 iunie 2010

Incidentul

 Astăzi am făcut Ioanei o mică bucurie, sau poate pentru ea a fost mare. I-am cumpărat role noi şi am fost cu ea la plimbare, după ce de două săptămâni nu am mai fost cu ea.
În urmă cu vreo spătămână lui tată-său îi trecu prin cap să-i ia rolele pentru că i-a vorbit urât şi i-a spus că el i le-a cumpărat, el i le ia. Un gest total nechibzuit şi o afirmaţie neavenită având în vedere că atunci când faci cuiva un cadou nu i-l mai iei înapoi orice ar fi. La insistenţele ei astăzi am cedat şi i-am promis că o duc la plimbare. A cerut rolele de la mamă-sa iar ea s-a făcut că plouă şi nu i-a dat niciun răspuns. Eu am îmbunat fata şi am convins-o să mergem la plimbare "cu sandalele". Pe drum i-am spus că vreau să-i fac un cadou. Ea a început să-mi înşire jucării din care să aleg ce să-i cumpăr. Eu am acceptat fără să-i spun ce intenţii am. Pe "drumul roşu" mi-a arătat diverse magazine cu jucării. Eu am dus-o mai departe. Când am ajuns la magazinul de unde am vrut să-i cumpăr rolele ea s-a orientat spre altceva nesemnificativ. Când am întrebat-o ce role îi plac mi-a arătat unele roz, dar vânzătoarei nu i-a plăcut cum îi stau pe picioruş şi ne-a oferit pe cele care le vezi în fotografie. Am încălţat-o să le probeze apoi i-am spus să meargă cu ele prin magazin. Deja erau ale ei. I-am simţit o bucurie înăbuşită. Am plecat cu ea încălţată cu rolele. Pe drum mergea uitându-se la ele şi lăudându-le. După ce ne-am plimbat şi am mai cumpărat câte ceva, am mers acasă. S-a culcat şi când s-a trezit a vrut să mergem din nou cu rolele. Eram doar noi doi acasă. După ce am mai dat nişte ture prin oraş cu rolele, ploaia ne-a trimis acasă. Când o descălţam a apărut şi tată-so. Pe un ton relativ răstit ne-a întrebat unde vrem să mergem cu rolele că afară plouă. I-am spus că nu mergem ci ne descălţăm. După câteva minute a luat-o la muştruluit pe Ioana că nu mai are de ce pune mâna pe role şi dacă o mai prinde că ia rolele de unde le pune el, o bate şi îi rupe mâna. Fata i-a spus: "da nu am luat rolele roşii". El răstit şi mirat: "Cum nu le-ai luat, că ai fost cu rolele?" Ioana i-a răspuns: "Am fost cu astea!" şi probabil l-a dus să i le arate, Eu eram la baie. El i-a spus tot răstit: "Cu alea să mergi!" Când am intrat în cameră Ioana a început să cânte: "Am role noi, sunt ale mele, nu le mai ia nime..." şi a repetat de mai multe ori aceste cuvinte.
Iată şi rolele cu pricina: Sunt cu patru roţi, cele roşii aveau doar trei, au combinaţii de negru, gri şi portocaliu, iar moşu i-a promis că nu i le mai ia înapoi. Sunt ale ei şi nimeni nu mai are dreptul să i le ia.



Un comentariu:

  1. Wow, cat de repede a crescut Ioana! Incredibil!
    Sa se bucure Mosu' de ea si sa realizeze fotografii cat mai frumoase cu ea!

    O zi minunata, fara ploi, daca se poate...!

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.