Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 12 mai 2012

Noutăţi bălgrădene





monumentul Custozza renovat

Plimbându-ne prin cetate am aflat că avem "Sărbătoarea Muzicii" la care participă invitaţi de marcă din Rămânia (Angela Similea şi Ovidiu Komornyik), din Anglia (Cantabile The London Quartet), din Germania (Die Medlz), din Rusia (Jukebox Trio), din Cuba (Vocal Tempo) şi din Franţa (Nouvelle Vague).

În program mai este opera pentru copii Hansel şi Gretel precum şi un spectacol extraordinar "Carmina Burana"

11 comentarii:

  1. Prima poza parca e un tablou pictat de un elev al lui Thomas Gainsborough, care prefera sa arate oamenii imbracati in roz in loc de albastru ca maestrul sau ! Si a treia arata f plastic artistic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase poze, ca de obicei :) Ce stii despre celalalt monument aflat in renovare din parcul Custozza ? Va fi refacut asa cum a fost el demult odata, sau doar il sterge asa putin de praf si gata ? mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este gata şi ăla (renovat) dar nu l-am putut fotografia din cauza scenei. Spectascolul de muzică se ţine în fostul Parc Cusdtozza, acum botezat Piaţa Cetăţii.

      Ștergere
    2. De ce nu au numit noua piateta: piata "Custozza", dupa numele fostului parc Custozza ? Asa, "piata cetatii" suna sec, fara personalitate, fara nimic :(

      Si, scuza-ma ca insist, dar monumentul Lossenau a fost ciuntit de-a lungul timpului si si-a pierdut din anumite parti componente din arhitectura, iar intrebarea mea este: au refacut acele elemente distruse ? Uite in link mai jos cum arata inainte:

      http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.adevarul.ro%2Flocale%2Falba_iulia%2FIulia-FOTO-DOCUMENT-Parcul-Custozza_0_441556173.html&ei=73-uT-WJKcbj4QSf5pGzCQ&usg=AFQjCNE2DUnm6ymQp9W_8aml0CX7BE_hsw&sig2=K3jFoa20ddxOpI2lKxk3sQ

      Multumesc frumos. mihai :)

      Ștergere
    3. Nu ştiu cum a fost reconstituit pentru că nu se vede în totalitate de scenă, dar după ce se demontează scena şi-l pot fotografia o să vi-l arăt.

      Ștergere
    4. Ar fi nemaipomenit. Multumesc ! mihai

      Ștergere
  3. phii, o adevarata floricica de mai, sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoasa printesa!...
    Sper sa aveti vreme buna pentru spectacole !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până acum vremea a ţinut cu noi. Am văzut aproape toate spectacolele. Nu am văzut în întregime pe Jubox Trio din Rusia şi nimic din Nouvelle Vague (Franţa) pentru că au fost prea târziu în noapte şi Ioana era să adoarmă. Sper ca la noapte să nu vină ploaia anunţată pentru a putea vedea puţin din "Carmina Burana".

      Ștergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.