Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 27 martie 2010

ORA DE VARĂ



La noapte se va intra în ora oficială de vară. Ora 3:00 va deveni ora 4:00. Din nou ziua va fi mai scurtă cu o oră, după ce de câtva timp ea a fost egală cu noaptea şi a început să crească.
Este bine? Este rău? Cine mai ştie. De ştiut oamenii ştiu doar că se pot adapta mai uşor sau mai greu acestei schimbări a orei oficiale. Are avantaje economice? Greu de spus. Se merge mai repede cu un ceas la lucru, se vine mai repede cu un ceas acasă şi se beneficiază cu un ceas mai mult de lumina soarelui pentru plajă, indiferent că plaja se face prin tolănire pe nisip sau iarbă verde, pin plimbări, la sapă ori praşilă, sau fiecare cum crede de cuviinţă. În rest, tot aşa se lucrează. Cu mai mult sau mai puţin simţ de răspundere, cu mai multă sau mai puţină tragere de inimă, să n-o mai numim conştiinţă, cu mai multă sau mai puţină siguranţă a zilei de mâine, de parcă totul ar fi intrat într-un tunel al timpului de unde nu se mai vede nici măcar o luminiţă plăpândă.
Da, intrăm din nou în ora oficială de vară. Şi parcă ieri a fost Crăciunul, apoi Anul Nou şi echinocţiul de primăvară. Trei repere ale scurgerii timpului. Urmează Paştile, după care aşteptăm canicula verii. Nu mai este mult nici până atunci. Să ne ajute Dumnezeu să trecem şi peste ea.




Un comentariu:

  1. Liviu, dacă nu citeam aici, zău că uitam. Aşa că m-ai scăpat de-o belea mâine dimineaţă. Mulţam fain ! :)

    RăspundețiȘtergere

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.