Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Hai la joacă pe PC

Articol scris pentru
2013

pe tema propusă de 

la Proba 10. Ce ne mai place joaca!



Nu sunt un împătimit al jocurilor online și de aceea am făcut un tur de orizont aici, la  http://jocuri.bzi.ro/, pentru a mă documenta.  Sincer să fiu am rămas uimit de mulțimea jocurilor găsite și de diversitatea temelor.

De la jocuri  m-am mutat aici, la MAGAZIN ONLINE  pentru a mă informa și a vedea noutățile  în domeniu de PLĂCI VIDEO
O placă video (adaptor video sau placă grafică) este un card de expansiune a cărui funcție este de a genera imagini către un monitor. Multe plăci video au funcții adăugate, precum redarea accelerată de scene 3D și grafică 2D, adaptor TV tuner, decodare MPEG-2/MPEG-4 sau capacitatea de a utiliza mai multe monitoare (multi-monitor). Alte plăci video moderne sunt utilizate pentru scopuri mai exigente, precum jocurile,  placa video fiind cea mai importantă piesă a unui calculator. De aceea se recomandă să nu fim zgârciți atunci când cumpărăm o placă video deoarece plăcile video bune costă mai mult. Dar ce ne facem dacă nu dispunem de resursele financiare necesare? Atunci căutăm să avem un PC performant și o placă video de calitate medie, care este mai ieftină.

Plăcile video pot fi integrate în placa de bază la PC-urile mai vechi, dar acest cip grafic are de obicei o cantitate mică de memorie și preia o parte din memoria RAM a sistemului principal. Acest tip de grafică se mai numește grafică integrată cu un nivel scăzut de performanță și nu este dorită de cei care folosesc aplicații 3D. De aceea aproape toate plăcile de bază permit dezactivarea graficii integrate prin intermediul BIOS –ului, dar pentru realizarea acestui lucru placa de bază trebuie să fie prevăzută cu suport AGP care să permită atașarea plăcii video.

După cum bine știm, la ora actuală cele mai bune plăci video sunt ATI și NVIDIA, care din 2003 domină piața plăcilor video cu liniile Radeon și GeForce. Identificarea liniilor de produse cu performanțe obișnuite, medii sau de vârf se face de către un novice în informatică numai după preț. FORUM COMPONENTE


Când cumpătăm o placă video ne interesăm ce procesor GPU-VPU are, ce cantitate de memorie poate stoca,  și cu ce variantă DirectX este compatibilă. Pentru jocuri se recomndă ca placa video să aibă un CPU cu viteza de cel puțin 200MHz, o cantitate de memorie de cel puțin 64 MB și o rată de transfer prin portalul AGP de cel puțin 4X și este de preferat să fie compatibilă cu Direct X9.

Dar pentru mine, un neîmpătimit al jocurilor, nu contează prea mult evoluția acestora, deși an de an apar noi jocuri performante. Având în vedere că plăcile ATI și cele NVIDIA sunt similare, diferențele între ele fiind nesemnificative pentru utilizator, alegerea uneia sau alteia o las la latitudinea specialistului care-mi asigură depanarea calculatorului, nu de alta dar el știe mai bine decât mine ce se potrivește în calculatorul meu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.