Hai !

Hai !
Hai cu mine, că te duc eu !

duminică, 13 octombrie 2013

Genți reimaginate

Articol scris pentru
2013

Proba 7. Gențile reimaginate
de



Pentru mine asta este cea mai grea probă. Nu de alta dar sunt un classic și ca atare nu sunt pasionat de inovații în modă. Prefer gențile și poșetele așa cum le știu. Poșetele mici și dreptunghiulare, iar gențile să fie fostele papornițe dar confecționate din piele. De schimbat rolul și funcția, nici vobă. Geanta trebuie să fie ca și până acum, purtătoare de mici cumpărături alimntare sau de vestimntație. Unele doamne (domnișoare) obișnuiesc să-și burdușească geanta cu de toate: telefoane, rujuri, pudriere, oglinzi, oglinjoare, creioane pentu machiaj și alte nimicuri astfel încât atunci când caută ceva ăn geantă le trebuie o răbdare nemaipomenită. Lor, pur și simplu le-ar fi necesară o sacoșă pe roți sau o raniță militară pentru a fi mai originale, deoarece pentru ele geanta nu este altceva decât un minivestiar burdușit cu de toate.

Parcurgând puțin istoria genții aflăm că ruda preistoriă a genții era formată din fâșii de piele rezultată de la animalele vânate în care se păstra hrana și cremenea. Apoi pe timpul Imperiului Roman și mai târziu în Evul Mediu s-au inventat săculeții la purtător atârnați la talie. În acești săculeți se păstrau câteva monede, sticluțele cu săruri, sticluțele cu parfum și oglinjoara.  

Geanta propriu zisă apare la începutul sec. al XIX-lea. În ea se mai păstrau pe lângă cele de mai sus și cărți de vizită, scrisori și batista. Dar până la urmă geanta este și va rămâne același supliment al vestimentației care are menirea să mărească personalitatea femeii. Ca accesoriu geanta trebuie să se asorteze cu vestimentația și de aceea pentru o ținută sobră trebuie o geantă sobră, iar pentru o ținută sport și geanta să fie una sport. Deci pe lângă utilitate geanta trebuie să fie și elegantă, eleganță ce se regăsește la gențile și poșetele Reeija genti reimaginate .



genti”genti”>GENȚI DAMĂ
Minimum 300 de cuvinte.


Tagged with: geanta plic  genti  genti piele  genti Reeija   posete  posete Reeija 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citesc cu plăcere comentariile Dumneavoastră.